EatNieuws

De eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 september 2014 4 Comments
Untitled-3

Ik werd direct getriggerd toen ik Bag&Buy – de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland – zag. Een food winkel waar je droge producten kunt kopen zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, pitten, bonen, kruiden & specerijen, rijst en pasta etc. Maar ook olie, azijn en wijn en dat zoveel mogelijk uit bakken, dispensers, kruiken en vaten. Je bepaalt zelf de hoeveelheid en koopt zoveel of weinig als je zelf wilt. In de winkel koop je eenmalig een pot of fles (of je neemt hem zelf mee van huis) of biologisch afbreekbare zakjes.

Te gek want zo gaan we het gebruik van teveel verpakkingen en verspilling tegen en bepaal je zelf de hoeveelheid. Het enige probleem? Deze winkel is nog niet in Nederland. Wim van Dijk, de initiatiefnemer, zag dit concept voorbij komen in diverse andere steden – New York, Berlijn en Antwerpen – en wil dit ook naar Nederland halen: “het past in de tijd van bewuster kopen en bewuster keuzes maken”.

Om de eerste winkel van de grond te krijgen is er €125.000 nodig, de initiatiefnemers hebben al €50.000 ingelegd. Via de Crowdfundingsite Doorgaan.nl willen ze nog eens €75.000 ophalen. Je kunt heel eenvoudig een donatie doen door de actie te liken/delen of een bedrag in te leggen. Afhankelijk van het bedrag krijg je er ook direct iets voor terug in de winkel. En het leuke is, de winkel komt in de stad waar de meeste donaties vandaan komen!

Ik ben voor, jullie?

4 Comments

Mirne 1 oktober 2014 at 09:09

Ja ik vind het ook een geweldig initiatief!

Reply
Ester 30 september 2014 at 22:19

Ja, leuk! Ik zag zo’n winkel al in Lille en was gelijk enthousiast!

Reply
Annemijn 30 september 2014 at 20:37

Helemaal mee eens!

Reply
Eline 30 september 2014 at 20:15

Ik had het ook al gezien, echt een heel goed initiatief. Had hem al gedeeld op facebook :)

Reply

Leave a Comment