Persoonlijk

Dagboek – een in de war trainingsschema

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 augustus 2017 2 Comments
Dagboek

Was ik vorige week nog aan het vlammen in Frankrijk, deze week verliep helemaal niet zoals gepland. Ik had een enorme berg werk liggen toen ik terug kwam, ging eigenlijk elke avond iets te laat naar bed en had gewoon de energie niet om te gaan trainen. Toen ik op donderdag eindelijk weer eens ging trainen, gooide dat de rest van mijn week opnieuw in de war want toen had ik mega spierpijn. Een goede week dus. Maar ach, dat kan de beste overkomen. Zondag was ik bij de Ironman in Maastricht en dat heeft weer een flinke stoot motivatie en energie gegeven. Kan dus niet wachten op de nieuwe week!

Dinsdag

Op de planning staan vandaag zwemmen en fietsen, beiden heb ik niet gedaan. Ik moet om 9.00 bij een afspraak zijn, dus het lukt mij qua tijd gewoonweg niet om te zwemmen en me daarna klaar te maken voor de afspraak. Het fietsen gaat niet door doordat we onverwachts met vrienden gaan eten. Dit zouden we eigenlijk op woensdag doen, dus ik besluit dat ik op woensdag fiets en vandaag een dagje rust pak. Ik ontbijt met een bakje kwark, granola, banaan en blauwe bessen. Daarna ben ik de hele dag in meetings en tussendoor haal ik even een salade bij SLA. Ik ben zo druk dat ik er niet eens aan denk om foto’s te nemen vandaag. ’s Avonds eten we dus met vrienden en mijn vriendinnetje heeft super lekkere noedels met groenten, kipfilet en avocado gemaakt. Als toetje een eierkoek met Griekse yoghurt en frambozen.

Dagboek

Woensdag

Vandaag heb ik dus opnieuw zwemmen en fietsen op de planning gezet. Beiden zijn weer niet gelukt. Erg heh! Het uurtje zwemmen ruil ik in voor een uurtje slaap, het fietsen ruil ik in voor “Orphan black” kijken. Net als we willen gaan fietsen, komt het met bakken uit de hemel. En stiekem vind ik dat wel een fijne stoorzender, ik ben namelijk ontzettend moe. Ook vandaag begin ik met hetzelfde ontbijt als gisteren, de lunch bestaat uit twee broodjes en een salade en ’s avonds staat er weer een salade op het menu. Met een plantaardige “kipschnitzel” van Vivera. De eerste keer dat ik een vleesvervanger op deze manier eet, maar ik vind het echt heerlijk. Zoals je gisteren hebt kunnen lezen wil ik meer vega / plantaardig eten, dus dat betekent ook dat ik iets meer met dit soort producten wil gaan experimenteren. Het valt mij op dat het qua voedingswaarden echt niet onderdoet aan normale kip, dus ja, ik ben enthousiast. Dit gaat vaker op tafel komen!

Dagboek

Donderdag

Yes, vandaag heb ik echt weer zin om iets te doen. Om 7.00 sta ik in de crossfit box. Ik weet nog niet dat ik vervolgens de rest van de week spierpijn ga hebben. Het was echt een fijne WOD met 3 rondes van 10 deadlifts, 16 dumbell snatches en 1km rennen. Een goede intervaltraining voor mij dus. Ik kom er nu achter dat ik de rest van de dag weer geen foto’s heb gemaakt van mijn eten. Ik ontbijt met eiwitpannenkoekjes met kokos en aardbeien, en wat ik als lunch heb gegeten? Ik heb echt geen idee, wat erg hahah… Aan het einde van de middag rijd ik met de auto naar Rotterdam voor een “Runfluencer” avond met Runner’s World. We maken eerst kennis met de nieuwste Saucony’s, gaan daarna hardlopend naar het zwembad om kennis te maken met een nieuwe lijn van Speedo. En we krijgen een zwemtraining van Bas van Velthoven, oud Olympisch zwemmer. Dat het water ijskoud is, vergeten we maar even. Het was een hele toffe avond! Ik sluit de avond samen met Lindsey en Joanne af bij een snackbar voor een frietje, wat hadden we daar zin in!

Dagboek

Foto’s: Andy Astfalck

Sorry lieve lezers, het is een iets korter dagboekje dan jullie van mijn gewend zijn. De chaos op mijn werk heeft er voor gezorgd dat er ook chaos in mijn hoofd is. Zo erg dat ik geen foto’s heb gemaakt en daardoor ook ben vergeten wat ik allemaal heb gegeten. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! Hoe was jullie week?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Marie-Anne Reulens 8 augustus 2017 at 10:43

Goed om te lezen dat er nog andere mensen zijn die menselijk zijn ;-) Hier lukt het opnieuw starten na de vakantie ook niet goed. Grappig dat je bent gaan kijken naar de triatlon in Maastricht. Ik was er ook , ongelofelijk wat een prestaties, je zag dat, zeker de 2de en de 3de, behoorlijk “dood ” waren na aankomst. Maar toen we naar huis fietsen via het kanaal kwamen we nog fietsers tegen. We hadden een nummer onthouden en de volgende dag bleek dat deze dame rond half 12 over de finishlijn gehuppeld was. Van 7 uur ’s morgens tot half 12 ’s avonds bezig zijn , das pas karakter.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 augustus 2017 at 21:07

Hahah ja natuurlijk :) Ik heb ook wel eens weken dat het niet gaat zoals ik had gehoopt. Leuke insteek voor een artikel trouwens, ga ik eens over nadenken :) Maastricht was echt te gek, zo tof om te zien! En respect voor alle triathleten die daar een top prestatie hebben neergezet!

Reply

Leave a Comment