Persoonlijk

Dagboek: een zonovergoten weekend

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 juli 2018 0 comments
dagboek van een blogger

In mei zijn wij naar Portugal geweest, waardoor we nu in de zomer geen concrete plannen hebben. Maar laten we eerlijk zijn, met de zomer die we tot nu toe hebben is dat ook helemaal niet nodig. Ik heb een heerlijk zonovergoten weekend achter de rug en ik geef je graag weer even een kijkje!

Vrijdag – Yoga op A’dam Toren

Deze vrijdag heb ik weer mijn parttime dag, dus wanneer ik een uitnodiging krijg van The North Face om een yoga lesje op de A’dam Toren te doen hoef ik niet lang na te denken. Om 6.15 zit ik op de fiets, maar het is het allemaal waard. Bovenop het dak van de A’dam Toren krijgen we een yogalesje en dat is ontzettend leuk! Daarna zitten we nog voor 9.00 op de welbekende schommels. Ik had dit niet eerder gedaan, maar het stond wel nog steeds op mijn lijstje. Doodeng vond ik het, maar wel leuk! Om half 10 wil ik een Crossfit les doen, dus ik gris om 9.00 een croissantje mee en fiets naar de box voor een lekker lesje met powercleans en handstand push ups. Ik merk dat ik een beetje moe ben, dus ik ga voor een geschaalde variant waarbij ik de handstand push ups met mijn knieën op een box doe.

dagboek van een blogger

De rest van de dag ben ik van hot naar her aan het racen. Ik ruim het huis op en fiets daarna naar Oud Zuid om te lunchen met een vriendinnetje bij Anne & Max. Ik eet een veggie club en als toetje nog een stuk worteltaart. Na deze gezellig lunch fiets ik door naar Dapper waar ik een koffiedate (of eigenlijk borrelafspraak) met iemand heb. Ik houd het bij twee Spa Rood. Als ik thuis kom om 18.00 staat mijn jarige vriend al klaar en gaan we eigenlijk direct weer weg. Dit keer naar Amsterdam Noord waar we gaan eten bij Hotel de Goudfazant. Onderweg stoppen we nog even bij een terrasje. En daarna eten we een heerlijk driegangen diner.

dagboek van een blogger

Zaterdag – Wijk aan Zee

Een vriendinnetje app’t of we mee gaan naar het strand. Eigenlijk hebben we best een drukke planning, maar we besluiten het er toch tussen te proppen. Het is tenslotte zulk lekker weer! De wekker staat om 8.00 en dan spring ik direct uit bed. Ik ontbijt met kwark, granola en aardbeien en fiets daarna langs bakker om taartjes te halen en langs de groenteboer voor een groot stuk watermeloen. Daarna stappen we op de racefiets en fietsen we een snelle 40km. Als we thuis komen smeer ik wat broodjes (lekker old skool) en stappen we in de auto naar Wijk aan Zee. Zo’n relaxt strand om naar toe te gaan: nooit file en je zit er heerlijk.

De rest van de middag brengen we door op het strand en om een uur of 17.00 gaan we weer naar huis. Onderweg stoppen we bij de Lidl voor onze week boodschappen. Multitasken: ik had de boodschappentassen en het lijstje al meegenomen. Eenmaal thuis gekomen moeten we snel koken, eten en douchen want ‘s  avonds komen mijn ouders even langs voor een bakje koffie en borrel. We verorberen de taartjes en later op de avond komen er nog nootjes, olijven en droge worst met een fles wijn op tafel.

dagboek van een blogger

Zondag – BBQ’en in het park

Wel trainen, niet trainen. Ik twijfel al sinds zaterdagavond of ik deze ochtend wel of niet ga trainen, maar uiteindelijk slaap ik lekker én lang, dus ga ik gewoon. Benchpressen (not my fave) en een pittig WOD’je met burpee box overs, walking lunges en double unders. Als ik thuis kom maak ik een broodje met ham, ei en komkommer klaar die ik inpak om mee te nemen. Ik wil namelijk naar Scheveningen om te kijken bij Beach Throwdown. Wil ja, want uiteindelijk kom ik daar nooit aan. Tenminste, ik kom wel aan in Scheveningen, maar kan geen parkeerplek vinden waardoor ik na een uur besluit om maar weer naar Amsterdam te rijden. Ik ben flink aan het balen en als ik thuis kom heb ik even nergens zin in. Uiteindelijk besluit ik om naar het park te gaan want binnen blijven met dit weer is ook zo zonde. Mijn vriend stelt voor om lekker te bbq’en in het park en zo sluiten we het weekend toch nog leuk en gezellig af!

Op naar een nieuwe week! Genieten jullie ook zo van het zomerse weer?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment