Persoonlijk

Dagboek – twee lunches, een etentje en een verjaardagsborrel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 juli 2017 0 comments
dagboek blogger

Een maand geleden deelde ik een dagboekje en daarvan was de titel “werken, eten, slapen”. Het lijkt wel alsof mijn weken daar tegenwoordig altijd uit bestaan. Wilde nu namelijk exact dezelfde titel aan deze blog geven. De werkdruk op kantoor is vrij hoog, dus ik maak lange dagen. Gelukkig zijn het veel leuke projecten, maar ik kijk ook wel weer uit naar wat rustiger tijden. Deze week hoef ik nog maar een paar dagen te werken en dan ben ik lekker 1,5 week vrij waarvan we één weekje in Frankrijk gaan doorbrengen. Kan niet wachten tot we vrijdag in de auto zitten! Overigens was het buiten al het werken deze week ook één en al feest want ik had twee lunches buiten de deur, mijn vriend was jarig én opende zijn nieuwe bedrijf dus reden voor taart, wijn en lekkere hapjes.

Woensdag

Ik merk dat de triathlon van zondag een behoorlijke impact op mijn lichaam heeft gehad. Ik heb geen spierpijn, maar mijn lichaam is wel moe en vraagt om veel slaap. Het idee was om deze ochtend te gaan zwemmen, maar ik kan mijn bed niet uit komen dus blijf lekker een uurtje langer liggen. Ik heb een drukke dag vol met meetings dus weinig tijd om te eten. Mijn ontbijt bestaat uit magere kwark, granola, banaan en nectarine (die verstopt zitten onder de granola op de foto haha). ’s ochtends sla ik een tussendoortje over en ik lunch met broodjes met kipfilet en ei en een simpele salade.

dagboek blogger

De middag gaat eigenlijk weer het zelfde qua werk en afspraken, maar gelukkig heb ik een goede stok achter de deur om op tijd weg te gaan; ik heb me namelijk ingeschreven voor een lesje crossfit. Voor de crossfitles eet ik een stukje wortelbrood. Tijdens de WOD doen we een 3RM deadlift, waar ik een PR van 90 kilo neer zet. Heel blij mee, aangezien ik al een jaar lang een beetje loop te kwakkelen met mijn rug en het eindelijk weer goed gaat. Daarna nog een pittige burner van kettlebell swings, burpees en v-sit ups. Ik wil voor een kettlebell van 16kg gaan, maar mijn teammaatje haalt me over om 20kg te pakken. Pittig, maar achteraf blij dat ik dit heb gedaan! Als ik thuis kom liggen er drie pakketjes te wachten: een verspakketje van Arla skyr (gekregen), een pakketje van Odlo met twee wielrenshirtjes (gekregen) en nog een pakketje van Zalando met twee zomerjurkjes (gekocht). Mijn vriend is deze avond niet thuis dus het is heel verleidelijk om iets makkelijks te halen, maar ik besluit toch zelf te koken. Het wordt kip met bloemkool uit de oven wat ik dus echt een feestje vind!

dagboek blogger

Donderdag

Ik start de dag met een rondje hardlopen. Het plan is 8km, maar halverwege besluit ik dat het 6,5km wordt omdat ik ’s middags nog wil crossfitten. Ik loop op een lekker relaxed tempo en word zo goed wakker. Als ik thuis kom maak ik een flapjack pannenkoek, een van mijn favoriete ontbijtjes van het moment. Wanneer deze in de pan ligt om gaar te worden maak ik ondertussen een nieuwe batch granola. Multitasken! Op kantoor gaat het precies hetzelfde als gisteren, veel meetings. Een collega heeft stroopwafels meegenomen die ik niet kan weerstaan. ’s Middags ga ik lunchen met een werkrelatie bij Meneer Nieges. Ik twijfel wat ik zal nemen maar besluit uiteindelijk voor de soep van de dag te gaan, een lekker soepje maar niet super bijzonder. Geen idee wat er met de lunch aan de hand was, maar na de lunch krijg ik me toch een partijtje buikkrampen. Het is dat ik weer terug moet naar kantoor, maar ik kan amper zitten. Op kantoor weet ik me geen houding te geven en ben ik eerst een uur aan het drentelen. Gelukkig trekt het daarna weer weg, maar mijn maag blijft een beetje rommelen.

dagboek blogger

Het uurtje crossfit wat ik had gepland lijkt me dus geen goed idee, al had ik dat sowieso niet meer gehaald want er vindt onverwachts een wisseling in mijn agenda plaats waardoor ik een afspraak tot 18.00 heb. Daarna fiets ik snel naar huis want we hebben wat te vieren! Mijn vriend is jarig vandaag en zijn webshop is vandaag geopend. We stappen op de fiets en gaan naar Loetje aan ’t IJ. Inmiddels heb ik wel weer trek gekregen, maar uiteindelijk blijkt dat ik toch best snel vol zit. Tijdens het wachten op een tafeltje bestellen we garnalenkroketjes. Als voorgerecht nemen we carpaccio met truffelmayonaise en een salade geitenkaas die we delen. Als hoofdgerecht neem ik de tonijnbiefstuk. Na drie frietjes en wat salade zit ik al vol. Een dessert slaan we dus over. Ook drink ik nog twee wijntjes bij het eten. We zijn uiteindelijk pas redelijk laat thuis maar omdat we morgen wat bezoek krijgen, duik ik nog de keuken in om een cheesecake te maken. Ik snoep nog een blokje witte chocolade.

dagboek blogger

Vrijdag

Bijna weekend! En wat ben ik daar aan toe zeg. Vandaag heb ik een dagje kantoor met weer afspraken, moet ik twee plannen voor klanten opleveren en moet ik een ander klant issue oplossen. Gekkenwerk. Ik werk van 8.30 tot 18.30 wat ik voor vrijdag echt een lange dag vind! Tussendoor heb ik wel weer een lunch buiten de deur, dit keer bij PLUK Amsterdam. Ik neem een grote smoothie met wortel, mango, gember en nog wat groenten en een broodje met kip en avocado. Als ik ’s avonds thuis kom maak ik snel een simpele pasta omdat we ’s avonds wat bezoek krijgen. Daar geen foto’s meer van! Koffie, taart, wijn en borrelhapjes beschrijft de avond wel goed :)

dagboek blogger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment