Persoonlijk

Dagboek – triathlon trainingen!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 augustus 2017 0 comments
dagboek van een blogger

Over precies zes weken ben ik net de triathlon in Barcelona hopelijk succesvol gefinisht. Crossfit staat op een lager pitje, ik probeer dit nog twee keer per week te doen en verder staat alles in het teken van de triathlon. Ik vind de triathlon wedstrijden zelf echt te gek, maar ik merk toch dat ik de trainingen – vooral duurtrainingen – soms wat saai vind. Natuurlijk kan ik er voor kiezen gewoon wat minder te trainen, maar dat zit niet in mijn aard. Ik houd me vast aan mijn doel en train daar dan ook graag voor! Deze week neem ik je mee in de laatste dag van de week en het weekend. Op vrijdag was ik vrij, dus een iets ander en minder hectisch dagboekje dan jullie gewend zijn. Ook wel eens lekker!

Vrijdag – high tea’en

Zoals jullie wellicht weten werk ik 36 uur. Meestal ben ik op maandag vrij, maar nu komt het al een paar keer zo uit dat mijn vrije dag op vrijdag valt. Helemaal niet erg! Ik start de dag met drie vezelrijke crackers met 3 nut butter en banaan. Ik heb vorige week een proefpakket van Whole Earth ontvangen, een Engels merk dat o.a. peanut butters maakt. Geen pindakaas dus maar een peanut butter. Anyhow, deze met pinda, pecan en walnoot is dus echt goddelijk. Ik moet oppassen dat ik niet in één keer het potje leeglepel. Na dit ontbijtje ga ik naar buiten voor een intervaltraining. Ik doe één van de trainingen die ik vrijdag met jullie heb gedeeld: 2km inlopen, 3x 1600m elke keer iets sneller, 2km uitlopen. Een pittige, maar het ging wel lekker! Als ik thuis kom doe ik nog wat core oefeningen. Moet ook gebeuren.

dagboek van een blogger

Na een lekkere douche fiets ik naar Yoghurt Barn in de Pijp. Ik heb met mijn lieve moeder afgesproken om te gaan high tea’en. Super lekker en we eten onze buikjes vol. Na de high tea – wat voor mij dus gewoon lunch was – lopen we nog wat winkeltjes in en koop ik mijn eerste wintertrui. Het voelde nog een beetje gek, maar na hem eerste instantie te laten hangen, voel ik dat ik spijt krijg en ga ik alsnog terug. Eenmaal thuis werk ik wat aan mijn blog en eet ik nog een middag snackje. Om 19.00 heb ik een etentje van werk bij Meneer Nieges, dus voordat ik aan tafel zit duurt nog wel even. Ik heb geen foto’s van het eten ’s avonds genomen, omdat dit niet zo gepast was in de setting waarin ik zat. Maar ik at heerlijk, geloof mij! Vooraf burrata, als hoofdgerecht rib-eye met frietjes en salade en dessert een chocolade brownie met banaan en karamel. Ook drink ik twee wijntjes. Voor we het weten is het 00.00 en tijd om naar huis te gaan. Waar me een helse nacht te wachten staat, want ik heb me toch een buikpijn. Ik lig met een warme kruik in bed, maar het duurt een paar uur voor ik eindelijk kan slapen.

dagboek van een blogger

Zaterdag – koppeltraining

Heel prettig word ik op zaterdag dan ook niet wakker. Mijn maag voelt nog steeds niet oké, maar ik ga toch maar uit bed. Vandaag staat een koppeltraining op het programma die ik persé wil doen omdat ik deze tot nu toe iedere keer heb geskipt. Ik begin gezond met een smoothie met spinazie, banaan, nectarine, havermout en lijnzaad. Daarna is het tijd voor de wekelijkse boodschappen en met een gevulde koelkast maak ik een lunch. Een hard broodje met filet americain en een eitje, twee rijstwafels met dezelfde peanut butter als gisteren en – niet op de foto – een krentenbol met walnootboter. Een goede bodem voor de training die me te wachten staat. Nog steeds niet helemaal kiplekker laad ik mijn fiets in de auto en rijd ik naar het Amsterdamse Bos.

dagboek van een blogger

Op het trainingsprogramma staat dit weekend 1500m zwemmen en direct daarna 2,5 uur fietsen. Ik vind dit een lastige training, want ik zie allerlei beren op de weg. Daarom heb ik deze training eerder al een keer geskipt. Maar nu heb ik een goed idee bedacht. Ik heb me ingeschreven voor de Bosbaan Swim, waar ik 1500m zwem. Daarna kleed ik me om en fiets ik vanaf het Amsterdamse Bos 2,5 uur. Het zwemmen gaat goed! Het water is iets kouder dan ik had gedacht, maar na 37 minuten kom ik het water uit. Lekker rustig gezwommen. Snel mijn spullen bij elkaar pakken en terug naar de auto. Omkleden, fiets uitladen, mijn vriend app’en dat het goed ging en door. Zo’n 15 minuten later zit ik op de fiets. Niet zo snel als zou moeten, maar het snelst wat ik in deze omstandigheden kon doen. Ik heb een route uitgestippeld die echt super leuk is! Ondanks dat mijn maag nog steeds rommelt, geniet ik van het fietsritje. Ik fiets iets langzamer dan ik zou willen, maar hee ik fiets wel! Tussendoor eet ik een energybar en als ik aankom bij de startlocatie heb ik mega dorst. Ik haal dus een koud flesje Lemonaid, zo dit is lekker!!! Eenmaal thuis heb ik honger als een paard, eindelijk! Een lekkere douche en daarna snel koken. Ik maak wraps met doperwten falafel en hummus met gedroogde tomaat. ’s Avonds beginnen we aan een nieuwe serie The Wire. Maar ik merk dat ik moe ben en lekker wil slapen, dat ga ik dus ook doen.

dagboek van een blogger

Zondag – een zware duurloop

Om iets voor 00.00 lag ik in bed, om 9.00 word ik wakker. Ik had het nodig blijkbaar. Ik spring snel uit bed en maak twee wafels met rood fruit klaar. Om 10.00 sta ik buiten voor mijn laatste training van deze week: een duurtraining van 15km. Het is warm en ik heb zware benen. De training valt me na de training van vrijdag en gisteren erg zwaar en ik houd het na 13km voor gezien. Ik kan niet meer. Als ik thuis kom eet ik een mandarijn en twee crackers met filet americain en een eitje. Later vandaag gaan we bbq’en en ik heb beloofd een salade en wat dips te maken. Het wordt een cousous salade met zoete aardappel, feta dip met dille en muhammara. Perfecte gerechtjes voor een bbq als je het mij vraagt! Na alle voorbereidingen eet ik drie boterhammen; eentje met kaas en komkommer, eentje met overgebleven hummus van gisteren en eentje met – je raadt het al – pindakaas. De foto’s vergeet ik voor de verandering weer eens – slechte blogger ben ik – en ik duik achter mijn computer om wat werk te doen en nog een beetje te bloggen. De bbq ’s avonds is super lekker en gezellig. Ik eet een paar stukjes vlees, lekkere salades, gegrilde groenten van de bbq en stokbroodjes met dips. Als toetje heeft mijn moeder appelcrumble gemaakt, die kan ik natuurlijk niet laten staan!

 dagboek van een blogger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment