Persoonlijk

Dagboek: sporten en anti-stressen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 oktober 2018 2 Comments
dagboek van een blogger

Afgelopen week bedacht ik me ineens dat het leuk zou zijn om weer eens een dagboekje voor jullie bij te houden! Dus bij deze. Ik breng de laatste weken veel tijd door in de CrossFit box omdat ik volgens een nieuw schema train en toch al gauw 1,5 à 2 uur per training kwijt ben. Dit vind ik helemaal niet erg, super leuk zelfs, maar daardoor houd ik wel minder tijd over voor andere dingen. Ook probeer ik consequent vroeger naar bed te gaan, omdat ik op een gegeven moment bijna chronisch moe was. In combinatie met gezond eten zorgt dat er voor dat ik me momenteel super fit voel! Fijn :) Deze week had ik een relaxed weekje op werk, leuke afspraken en bracht ik de nodige uurtjes door bij CrossFit AKA.

Donderdag – Ontstressen

Poeh, wat is het weer donker ’s ochtends. Als de wekker om 6.15 gaat heb ik niet echt zin om eruit te gaan, maar aangezien ik me heb ingeschreven voor CrossFit, moet ik wel. Ik eet twee crackers met appelstroop en wanneer ik eenmaal op de fiets zit, is het allemaal zo erg niet meer. De workout van vandaag vind ik super leuk: 3 rondes van 5 squat snatches met 35kg, 400 meter rennen en 10 box jumps over. Voor het eerst doe ik squat snatches van 35kg in een workout en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Ik sluit af met het oefenen van toes to bar en pull-ups. Thuis maak ik een ontbijtje – smoothie met banaan, havermout, eiwitpoeder en espresso – en stap ik onder de douche. Ik trek mijn nieuwe pak aan! Zat te twijfelen tussen deze en een ander pak, maar uiteindelijk blij dat ik deze heb gekozen.

Vandaag niet zo’n lange dag op werk, wel een drukke dag met allerlei meetings. Tijdens lunchtijd hebben we teammeeting en onze baas heeft broodjes geregeld. Ik eet een broodje met eiersalade en eentje met oude kaas. Als ik weer achter mijn computer zit werk ik nog een bakje vanillekwark naar binnen en dan stap ik om 15.00 op de fiets richting De Nieuwe Yogaschool. Ik ben door Yoga Magazine uitgenodigd voor een anti-stress evenement en dat is héél erg fijn. Super gezellig ook, want Madelon is er ook! We starten met een uurtje yoga en die gaat over in een meditatie. En dan ik val gewoon in slaap. Is me echt nog nooit gebeurd! Heel lekker was het wel, maar ik hoop maar dat mijn buren geen last van gesnurk hebben gehad. Na de yoga en meditatie blijf ik nog even hangen om te kletsen en te genieten van de overheerlijke hapjes. Rond 19.00 ben ik thuis en aangezien we echt geen zin hebben om te koken, eten we een pizza bij Pinsa’s. Een tentje bij ons om de hoek. Na de pizza lopen we naar huis en drinken we nog een espresso en eten we een stukje chocolade.

dagboek van een blogger

Vrijdag – Personal training

Weekend! Ik lig tot 8.00 in bed en spring er dan uit omdat ik om 9.30 personal training met Robert heb. Zin in! Ik ben mijn kwarkontbijtje een beetje zat, dus ik smeer twee crackers met pindakaas en beleg deze met banaan. De training van vanmorgen bestaat eigenlijk alleen maar uit techniek. We oefenen de snatch en handstand push up en gaan daar stap voor stap doorheen. Als afsluiter doe ik een klein wod’je van 2 rondes: 50 DU, walking lunges met 45kg sandbag en max reps handstand push up. Na de training fiets ik door de stad om wat boodschapjes te doen. Eenmaal thuis eet ik een bakje magere kwark met een peer. Ik lunch met een omelet van 2 eitjes, een halve paprika, champignons en wat feta. De rest van de dag ben ik wat in huis aan het rommelen.

Aan het eind van de middag rijden we naar vrienden in Utrecht. We gaan lekker borrelen en eten. Daar heb ik geen foto’s van, maar geloof mij, het was super lekker! Vooraf wat stukjes stokbrood, olijfjes en rauwe ham. Onze vrienden hebben super lekkere gnocchi met gorgonzolasaus en peer gemaakt. Was echt smullen! Eén glas wijn voor mij omdat ik terug zou rijden. Rest van de avond hebben we nog een toetje gegeten en nog een handje chocoladepepernoten. Gezellig!

dagboek van een blogger

Zaterdag – Lunchen in Haarlem

De wekker gaat weer om 7.30, iets te vroeg als je het mij vraagt. Maar zaterdagochtend Strongfit is tegenwoordig vaste prik als het lukt. Inschrijven = gaan. Ik neem weer hetzelfde ontbijtje als gisteren want dat valt toch wel heel goed in de smaak. Bij Strongfit train je veel met sandbags, dus ook dat zit vandaag weer in de training. Na de training race ik naar huis, spring ik onder de douche en fiets ik naar het station om de trein naar Haarlem te nemen.  In Haarlem heb ik afgesproken met Bo om te gaan lunchen bij Café Martinus. Ik ben er met de opening geweest, maar wilde er heel graag nog een keer lunchen. Wat een feestje! We delen de eggs benedict en de chocolate chip pancakes en dat is smullen. Bovendien is het super gezellig om elkaar weer te zien.

Na de lunch wandel ik nog even door de stad en ga ik terug naar Amsterdam. Thuis eet ik weer magere kwark met een peer, rommel ik weer lekker verder en doe ik nog wat boodschappen. Ik snack in de middag nog cherrytomaatjes, crackertjes en hummus en warm ’s avonds een soepje op die nog in de vriezer lag. Erbij eet ik twee broodjes met kipfilet en paprikaspread. Na het eten kruip ik achter mijn laptop om dit blogje te typen en ga ik lekker op tijd naar bed.

dagboek van een blogger

Hoe was jullie week? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Amanda
Amanda 9 november 2018 at 10:21

Leuk weer zo’n dagboekje Jessica!

Reply
Avatar
Rosemarijn 4 november 2018 at 20:26

Heeeel leuk weer een dagboekje! :)

Reply

Leave a Comment