Persoonlijk

Dagboek – Schaatsen met NL toppers

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 juni 2017 0 comments
Dagboek van een blogger

De eerste week werken na een vakantie vind ik altijd een beetje zwaar vallen. Zo ook deze week. Het was nog mooi weer dus ik zat nog behoorlijk in de vakantiestemming en had eerlijk gezegd weinig zin om weer achter mijn computer te kruipen, maar dat hoort er ook bij. Het mooie weer heeft ook zijn voordelen want je blijft langer buiten, je doet meer leuke dingen en iedereen is een stuk blijer. Ik neem je mee in deze week!

Woensdag – Om 7.00 op de racefiets

Ik ben begonnen met mijn nieuwe trainingsschema en wil daarom 2x per week op de racefiets zitten, vind ik overigens ook super leuk. Tot nu toe fietste ik eigenlijk altijd ’s avonds of in het weekend overdag, maar deze week kwam het zo uit dat ik alleen ’s ochtends zou kunnen. Ik had dus geen idee of het zou bevallen, maar woensdag zette ik half 7 de wekker om op de fiets te stappen. Mijn vriend besloot mee te gaan en samen fietsten we 22km. En het was heerlijk! De zon was al op, het beloofde een mooie dag te worden en het was nog lekker rustig op straat. Een aanrader. Voor het fietsen at ik een plakje zelfgemaakte ontbijtkoek en na het fietsen overnight oats met pindakaas en blauwe bessen. Ook maak ik een groene smoothie die ik meeneem naar kantoor; spinazie met banaan, mango en passievrucht. De hele dag ben ik op kantoor aan het werk, niks spannends! Ik lunch met twee boterhammen met kipfilet en de catering heeft een hele lekkere aardappel-ei salade gemaakt. Meestal hebben dit soort salades heel veel mayonaise, maar dat was nu niet zo.

Dagboek van een blogger

Ik ga op tijd naar huis want vanavond heb ik een event met Odlo. Ik maak een snelle salade, bak er een visje bij en eet deze binnen een kwartiertje op zodat ik daarna weer door kan racen naar Amsterdam Oost. Odlo heeft een nieuwe collectie gelanceerd; Ceramicool. Deze kleding zorgt ervoor dat je tot 1 graden afkoelt tijdens je workout. Nu klinkt dit heel weinig, maar als je wel eens sport in de warmte weet je dat elke graad verschil maakt. Wij mochten deze kleding proberen tijdens een schaatsclinic van Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje. We deden één van hun trainingen gericht op de core, benen en billen en maakten gebruik van de schaatsplank. Een avond vol nieuwe dingen en fun!

Dagboek van een blogger

Donderdag – Eten met een vriendinnetje

Het idee was dat ik deze ochtend zou gaan zwemmen, maar ik lag veel te laat in bed en merk dat ik behoorlijk moe ben van de voorgaande trainingen. De langere afstanden hardlopen, fietsen en zwemmen hebben een hele andere impact dan Crossfit. Ik heb geen spierpijn, maar ben wel veel vermoeider. Dagje rust dus maar! Ik start de dag met een mugcake met blauwe bessen. Daarna stap ik in de auto voor een afspraak in Soesterberg. Op de terugweg in de auto eet ik 300 gram rauwkost en een plakje zelfgemaakte ontbijtkoek. Ik zet de auto thuis neer en stap weer op de fiets naar een andere afspraak in Amsterdam. Rennen, vliegen, hollen vandaag! Op de terugweg naar kantoor haal ik bij Dr. Blend een juice en een wrap met hummus. De juice drink ik direct op, de wrap bewaar ik tot ik op kantoor ben en gewoon achter mijn bureau kan eten.

Dagboek van een blogger

De rest van de middag zit ik weer vol met afspraken en voor ik het weet is de dag voorbij! Oh ja, op kantoor liggen diverse nieuwe repen van Verkade waar ik niet vanaf kan blijven… Vanavond komt mijn beste vriendinnetje eten, zo gezellig! Ik maakt zoete aardappelquiche met een simpele salade. Geen hoogstaande, culinaire maaltijd dus. Maar gelukkig smaakt het niet minder lekker. Als toetje Griekse yoghurt met bastognekoekjes, aardbeien en chocolade. Smullen! Om 22.30 gaat ze naar huis en dan zie ik in mijn mail een spoedmail met een deadline die ik gemist heb. Oeps, ik kruip dus snel nog achter de computer om dat te fixen lig wederom veel te laat in bed…

Dagboek van een blogger

Vrijdag – Vis bbq in de tuin van mijn ouders

Mijn wekker staat opnieuw om half 7 en dit keer lukt het me wel om op te staan en naar Crossfit te gaan! Jackie staat op het programma en dat is 1000m roeien, 50 thrusters met 15kg en 30 pull-ups (doe ik met een smalle band). Daarna doen we nog wat core oefeningen tijdens een EMOM. Na de workout snel naar huis want om kwart voor 9 moet ik alweer in de auto zitten. Ik maak een powersmoothie met banaan, pindakaas, amandelmelk, drinkgranen en eiwitpoeder en zet deze tot ik wegga even in de vriezer zodat hij lekker koud wordt. Douchen, aankleden en weer weg! De smoothie drink ik in de auto op en deze ochtend ben ik wederom bij een klant. Als ik rond half 12 op kantoor staat heeft een collega voor de verandering gezonde snacks meegenomen; meloen en watermeloen! Watermeloen vind ik heerlijk, dus ik neem een flink groot stuk. Ook eet ik 300 gram rauwkost. We hebben een lunch presentatie met broodjes en ik eet een paar broodjes met divers beleg.

Dagboek van een blogger

’s Middags zit ik gewoon achter mijn computer, maar ik merk dat ik toe ben aan het weekend. Ik kan me niet meer concentreren en zit een beetje te lanterfanten. Hoort er ook bij af en toe. De Verkade chocolade komt weer op tafel en ik kan deze wederom niet weerstaan (moet echt iets aan mijn snackgedrag gaan doen)… Om iets voor vijfen vind ik het mooi geweest en pik ik mijn vriend op om naar mijn ouders te rijden. We gaan lekker bbq’en en mijn moeder heeft allemaal verse vis van de markt gehaald. Super lekker met frisse salade, gegrilde courgette en vers stokbrood met dips. Smullen! Als toetje komt er oldskool schepijs op tafel met aardbeitjes en frambozen.

Dagboek van een blogger

Komende week een kort weekje werken door Pinkstermaandag, hopelijk zit ik er daarna wat beter in! Hoe was jullie week?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment