Persoonlijk

Dagboek: een paar dagen in de Achterhoek

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 februari 2018 2 Comments
dagboek van een blogger

Als je mij op Instagram volgt, heb je het vast al gezien: ik was een paar dagen in de Achterhoek. Heerlijk om er even tussenuit te zijn en we hebben het zo getroffen met het weer. Ik houd van dit winterse en zonnige weer, zo mag het nog wel even winter blijven. Kijk je even mee in afgelopen week?

Woensdag – Valentijnsdag

Valentijnsdag! Ik heb er niet zoveel mee, en ga er vandaag ook niets aan doen. Mijn vriend en ik gaan een paar dagen naar de Achterhoek en hebben daar een paar dagen qualitytime in het vooruitzicht. Gewoon een normale dag voor ons dus! Ik weet dus gewoon niet meer wat ik heb ontbeten, stom heh. Het was vast lekker :) Eenmaal op werk realiseer ik me dat ik een afspraak ben vergeten. Zo dom, want inmiddels ga ik alweer in de volgende afspraak. Er worden super lekkere donuts gebracht, maar ik weet me te beheersen en snijd een donut in vieren en neem een kwartje om te proeven. Daarna neem ik een plak van mijn eigen (gezonde) wortelbrood.

De lunch bestaat uit lekker veel groenten en twee boterhammen met kipfilet en groentespread. Ook nog een kom champignonsoep die ik maar voor de helft opeet omdat ik hem niet zo lekker vind. ’s Middags eet ik nog een bakje met huttenkase, blauwe bessen en krenten. Een top tussendoortje! Einde middag moet ik nog naar een afspraak in Zaandam, maar de Coentunnel is afgesloten door een ongeluk dus na een half uur stil te hebben gestaan, besluit ik om te draaien. Komt stiekem wel goed uit want ik moet nog wat afmaken en anders moet ik vanavond werken. ’s Avonds ga ik mijn wekelijkse uurtje Olympic Lifting doen. Ik ben mijn telefoon vergeten dus kan geen foto maken. Handig! Als ik thuis kom ruik ik al de quiche die in de oven staat; het is zoete aardappelquiche met een grote salade. Smullen.

dagboek van een blogger

Donderdag – Dagje Deventer

Vandaag gaan we dus een paar dagen weg. Mijn vriend moet nog wat werk afmaken, dus ik ga ’s ochtends nog even sporten. Voor het sporten eet ik een bak kwark met granola, een halve peer en blauwe bessen. Na het sporten een Milky Way eiwitreep die dus heel erg lekker is. Tijdens de CrossFit training doen we een 10RM backsquat en 3x 400m sprint. De 10RM backsquat doe ik uiteindelijk met 70kg. Zonder de motiverende woorden van mijn coach had ik dit niet gehaald, maar soms is het ook een mentaal spelletje. Mijn benen zijn daarna wel pap, dus van de sprints komt niet veel meer terecht. Eenmaal thuis ga ik snel douchen, opruimen en mijn tas inpakken.

dagboek van een blogger

Als we aankomen in Deventer gaan we direct lunchen bij No11. Ik ga voor een zuurdesemboterham met rauwe tonijn. Echt heel erg lekker. Daarna shoppen we een beetje in het centrum en wandelen we naar het Havenkwartier omdat ik heel graag koffie wil drinken bij Haven Oost. Die dus dicht blijkt te zijn. Bummer. Omdat we inmiddels zo’n zin hebben in koffie en taart, wandelen we weer terug naar het centrum en gaan we naar De Noorman. Absoluut geen verkeerde keuze want ik eet daar één van de meest goddelijke witte chocolade cheesecakes ooit! Daarna is het tijd om naar het hotel te gaan. Om de één of andere vage reden doet de navigatie het niet goed en staan we tot twee keer toe in de middel of nowhere. Maar uiteindelijk arriveren we! We relaxen even op de hotelkamer en eten daarna in het hotel. Ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van, maar dit zat in begrepen bij het arrangement, dus we’ll see! Vooraf neem ik zalmtartaar, als hoofdgerecht parelhoen met groenten, aardappelpuree en wat frietjes en als nagerecht hangop met appeltjes. Deze eet ik voor ongeveer de helft op omdat ik echt vol zit. Erbij drink ik één glas wijn. Mijn vriend en ik hebben onze telefoons bewust in de hotelkamer laten liggen, dus geen foto’s van deze avond!

dagboek van een blogger

Vrijdag – Wandelen en fietsen

Om half 9 worden we wakker. We hebben de wekker niet gezet, dus dit vind ik echt een heerlijke tijd om wakker te worden. We ontbijten in het hotel. Een standaard hotel ontbijtje en ik eet een croissantje met kaas, boterham met scrambled egg en wat kwark met fruit. Na het ontbijt maken we een lekkere wandeling van 6km in de omgeving van het hotel. Het is echt fantastisch weer, dus ik ben alleen maar aan het genieten. Daarna huren we fietsen bij het hotel en fietsen we richting Zutphen. We volgen fietsknooppunten en na 25km komen we aan in Zutphen. Ik merk dat ik niet meer gewend ben om van die lange stukken te fietsen want ik ben helemaal stijf (komt ook door de kou denk ik).

dagboek van een blogger

Online heb ik even een lunchtentje uitgezocht – Chapoo – en daar strijken we dus neer. Er komt net een plekje vrij in het zonnetje, heel fijn! Eerst een kop warme chocolademelk met slagroom – wel verdiend – daarna een salade met geitenkaas, peer en walnoten. Ik had zin in wat groenten, dus deze salade is erg welkom! We wandelen nog wat rond ik Zutphen – ook een leuk dorpje! – en eten bij een lokaal bakkertje nog een stukje worteltaart. Gelukkig is het een klein stukje, want had niet veel meer op gekund. De terugweg fietsen we in één rechte lijn, dus na circa 16km zijn we weer in het hotel. Toch een mooie fietstocht van ruim 40km. Ik heb het behoorlijk koud en word maar niet warm, dus bestel in het hotel een kop thee. Daarna even douchen en klaarmaken voor het eten. Als tip kregen we Le Thai Cuisine in Deventer en omdat we daar eigenlijk wel veel zin in hebben, rijden we weer terug naar Deventer voor een gezellige en lekkere Thaise avond. Ik ben de bob, dus drink geen alcohol.

Deventer is echt een aanrader, mocht je een bezoekje willen brengen aan Deventer, check dan zeker even deze blog!

dagboek van een blogger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
lianne 20 februari 2018 at 12:25

wat geniet ik altijd van je verhalen, en zeker deze ook weer
ik ga deze tips allemaal opschrijven, wil binnenkort ook even qualitytime met mijn man,
even zonder de kids ertussen uit, en dit klinkt goed,
bedankt voor het delen meid
groetjes lianne

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 februari 2018 at 20:56

Wat leuk om te horen, dank je wel! En zeker opschrijven, want het was echt top en Deventer is een aanrader :)

Reply

Leave a Comment