Persoonlijk

Dagboek: opening van Café Martinus en Lowlands Throwdown

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 september 2018 0 comments
dagboek van een blogger

Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig naar Lissabon, te wachten tot we mogen vertrekken. Het plan was om dit artikeltje al eerder te schrijven, maar kon er even geen tijd voor vinden. Maar beter laat dan nooit toch :) Lezen jullie mee over afgelopen week?

Donderdag – Opening Café Martinus

Ik begin de dag in het zuiden van het land bij een afspraak voor mijn werk. Voor ik vertrek neem ik uiteraard een ontbijtje, één van mijn standaarden: kwark met muesli en fruit. Vanuit de afspraak rijd ik direct door naar Haarlem, waar Café Martinus geopend wordt. Je kon er afgelopen week al over lezen. Het eten was zoals je ook op de foto’s kunt zien fantastisch lekker! Ik ga binnenkort zeker nog een keertje terug. Daarna rijd ik naar kantoor om de rest van de middag aan het werk te zijn. Tijdens de lunch zoveel gegeten, dat ik ’s middags niet echt meer wat hoef te eten.

Omdat ik vanuit werk nog even ga fietsen, eet ik vlak voor ik naar huis ga een Barebell reep. Het is super lekker weer en we fietsen 30km binnen het uur. Ik merk dat ik steeds beter en sneller word op de fiets, vorige zomer kon ik dit tempo echt niet fietsen. Als we thuis komen duik ik snel de keuken in. Op het menu staan gehaktballetjes met kikkererwten. Als ik begin met koken zijn het mooie balletjes, maar tijdens het bakken vallen ze volledig uit elkaar. Tja, heb je wel eens. Na het eten ploffen we op de bank.

dagboek van een blogger

Vrijdag – Werkdagje

Gisteren bij thuiskomst stond er een hele grote doos van Frecious. Juices. Ik begin de dag dus met een lekker sapje, kwark, muesli en fruit. Daarna heb ik een volledige kantoordag waar niet zoveel spannends gebeurt. Rond een uur of half 6 ga ik naar huis en wandel ik naar de stad om nog wat kadootjes te halen. Op de terugweg halen we Indonesisch eten bij Toko Bamboe, een tentje bij ons om de hoek die echt super lekkere en betaalbare maaltijden heeft. Lekker makkelijk op de vrijdag. Na het eten ploffen we op de bank met onze nieuwe favoriete serie, The 100.

dagboek van een blogger

Zaterdag – Lowlands Throwdown

Lange tijd zat ik te twijfelen of ik de kwalificaties van de Lowlands Throwdown zou gaan doen. Uiteindelijk laat ik me overhalen door andere mensen en heb ik me vrij laat nog ingeschreven. Gelukkig maar want het was een super leuke dag! De reden dat ik zat te twijfelen is dat ik veel workouts (nog) niet RX kan doen, maar dat ik scaled dan net niet uitdagend vind. De workouts van vandaag waren ook scaled niet super easy, dus dat is leuk. Uiteindelijk heb ik alle workouts scaled gedaan en dat vond ik eigenlijk heel erg leuk. De laatste workout ging echt helemaal niet lekker. Op papier vond ik hem er wel ok uit zien, maar ik begon al met trek aan de workout. Dat is nooit een goed teken. De banaan, Clif Bar en bakje pastasalade leken voldoende, maar was het dus totaal niet. Mijn fitbit gaf einde dag aan dat ik 3500 calorieën had verbrand, niet zo gek dus dat ik trek heb.

Eenmaal thuis plof ik op de bank en daar kan ik niet meer vanaf komen lijkt wel. Uiteindelijk weet ik mezelf eraf te slepen, ga ik douchen en boodschappen doen. We gaan voor een comfort maaltijd; zelfgemaakte kipshoarma, maar wel met 200 gram broccoli on the side. Na het eten trakteer ik mezelf op een espresso en stukje Tony’s en liggen we de rest van de avond weer The 100 te kijken.

dagboek van een blogger

Zondag – Actief herstel

Als ik wakker word, valt de spierpijn me nog wel iets mee. Ik voel vooral mijn kuiten en hamstrings heel erg, maar de rugpijn die ik gisteravond had is gezakt. We starten de ochtend rustig op en ik bak een stapel pannenkoeken, die ik met frambozen en blauwe bessen op eet. Omdat het super lekker weer is en ik zin heb om wat te doen, trek ik mijn hardloop kleding aan voor een 5km rondje. Ik ben het hardlopen weer een beetje aan het oppakken. Ik wil me daarbij vooral focussen op wat kortere afstandjes, maar dat gaat tot nu toe eigenlijk best wel goed.

Eenmaal thuis moet ik me behoorlijk haasten want ik ga met twee vriendinnetjes lunchen bij De Oude Smidse in Ouderkerk aan de Amstel. Eén van de vriendinnen is met verlof gegaan en bijna jarig, dus dat moet gevierd worden. Ik neem een overheerlijke salade met tonijn. Na de lunch ga ik eigenlijk direct door naar de verjaardag van mijn oma. Daar eet ik twee chocolaatjes en een half taartje. We eten ’s avonds een broodje mee en sluiten de zondag af met weer een paar afleveringen van The 100.

dagboek van een blogger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment