Persoonlijk

Dagboek: open water zwemmen en WOD Angie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 juni 2018 0 comments
dagboek van een blogger

Mijn laatste dagboekje schreef ik voor de vakantie op 7 mei, dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Dat is het ook. Ondanks dat mijn vakantie echt te gek was, ben ik het ook weer snel vergeten. Of nou ja, niet vergeten, maar door de waan van de dag denk je er minder aan. Volgend weekend ga ik samen met Amanda naar Berlijn, dus dat is een heel erg leuk vooruitzicht! Mocht jij nog tips hebben voor Berlijn laat ze dan zeker even achter in de comments. Nu kijk ik nog even terug op afgelopen week, een heerlijk sportieve week!

Donderdag – Open water zwemmen

Vandaag stap ik om 8.00 in de auto richting Beesd voor een werkafspraak. Daarvoor eet ik een grote bak kwark met granola en rood fruit. Denk dat aardbeien mijn all time favorite fruit is. Op de terugweg eet ik in de auto een havermoutreepje en op werk aangekomen ga ik direct lunchen. Een bordje met salade, maisbroodje met kaas, broodje met ei en kipfilet. In de middag eet ik nog een appel en twee mini Verkade reepjes.

Inmiddels komt het met bakken uit de hemel en ik heb me opgegeven voor een open water zwemclinic van Women’s Health en Suzanne. Waarom ook alweer? Het is dat ik heb afgesproken met Rachel, anders was ik denk ik afgehaakt. En weet je, in the end was het helemaal zo erg niet. Wetsuit aan en springen maar. Ik heb sinds oktober (Barcelona Triathlon) niet meer gezwommen en was bang dat ik er niets meer van zou bakken. Maar dat viel me alles mee. Na een paar slagen zat ik er weer lekker in en ik vond het nog leuk ook. Het zwemmen toch maar weer oppakken? De clinic was georganiseerd ter ere van de lancering van de nieuwste Women’s Health en gesponsord door Rude Health. Daarna konden we dus genieten van allerlei lekkere snacks. Overigens had ik mezelf opgegeven en was dit geen blog uitnodiging. Ze organiseren altijd bij elk nieuw nummer een leuk eventje waar iedereen zich gratis voor kan opgeven. Leuk hoor! Als ik thuis kom maak ik snel een lekkere en simpele couscous salade klaar. Ik vergeet een foto te maken, maar hij is lekker. Geloof mij! Ik zal binnenkort nog even receptje delen.

dagboek van een blogger

Vrijdag – Hardlopen & Angie

Vandaag heb ik voor de verandering weer eens mijn parttime dag op vrijdag. Ik begin deze dag weer met kwark, granola, rood fruit en wat banaan en ga daarna hardlopen. Ik ben weer volop aan het opbouwen en zit inmiddels op 6x 4 minuten hardlopen, 1 minuut wandelen. Nog geen enorme afstanden, maar ik ben al lang blij dat mijn knie geen reactie geeft. Dus ik ga lekker verder zo. Het is benauwd vind ik, dus kom lekker bezweet thuis. Ik kruip achter mijn laptop om een hele berg Eat.Run.Love. email weg te werken en wat administratie te doen. Daarna ruim ik het huis een beetje op en doen we de week boodschappen. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en die werkt vandaag gezellig thuis dus ik maak een kleurrijke, vegetarische lunch voor ons: bieten wraps met falafel, hummus en rauwkost.

dagboek van een blogger

Na de lunch kruip ik weer achter mijn laptop. Dit keer om blogjes te schrijven. Ik probeer een beetje vooruit te werken, maar merk dat ik dit toch lastig vindt. Einde middag ga ik naar de Crossfit box waar de bekende hero WOD Angie op het programma staat: 100 pull-ups, 100 push ups, 100 sit ups en 100 squats. In deze volgorde en zonder hulpmiddelen doe je hem zogenaamd RX en omdat ik de laatste tijd lekker aan het trainen ben besluit ik hem RX te proberen. En dat lukt! Na ruim 27 minuten ben ik klaar en ben ik euforisch over het feit dat ik 100 pull ups heb gedaan. Mijn avond kan niet meer stuk! Als ik thuis kom ga ik lekker kokkerellen: aardappeltjes en kip uit de oven met citroen met daarbij een frisse salade. Lekker zomers gerechtje. Ik sluit mijn dag af met een wielrenroute uitstippelen, een crossfit box in Berlijn zoeken, ROMWOD en een bak kwark op de bank.

dagboek van een blogger

Zaterdag – Wielrennen

Sinds kort kun je bij ons in de box Strongfit doen. Ik wil dit graag gaan proberen, maar het nadeel is dat dit al om 8.30 ’s ochtends is. Als ik wakker word ben ik best wakker, ik besluit nog 5 minuten te blijven liggen en dan is het ineens 8.25. Oeps. Geen Strongfit dus. Gelukkig ga ik vandaag ook nog wielrennen, dus heb ik alsnog een sportief dagje. Gisteravond heb ik overnight oats in de koelkast gezet, dus die kan ik direct pakken. Ik snijd er aardbeitjes bij en kan lekker smikkelen.

Samen met Anne ga ik fietsen in de duinen, ik zet de auto in Zandvoort neer en onderweg daar naar toe eet ik een reepje van Rude Health. We fietsen richting Noordwijk, rijden een rondje in de duinen en eindigen bij Tijn Akersloot voor een lekkere lunch. Ik neem een broodje tonijnsalade (erg lekker!) en daarna delen we een stukje worteltaart. De rest van de zaterdag lummel ik wat aan. ’s Avonds eten we quiche met asperges en een salade en sluit ik weer af met kwark op de bank.

dagboek van een blogger

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment