Persoonlijk

Dagboek – ontspanning en inspanning

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 augustus 2017 2 Comments
dagboek van een blogger

Al een paar weken slaap ik niet zo heel erg goed, en dat begon me afgelopen week op te breken. Vooral de eerste helft van de week was ik super moe en heb ik een aantal trainingen geskipt. Aan het einde van de week kon ik mezelf weer een beetje herpakken en heb ik wat trainingen ingehaald. Ook deed ik sinds tijden weer een Yin Yoga les, at ik regelmatig buiten de deur en fietste ik mijn langste afstand in mijn eentje op zondag.

Donderdag – ontspannen met yin yoga

Ik begin de dag met een flapjack pannenkoek. Dit is toch wel een van mijn favo ontbijtjes van de laatste tijd. Omdat ik behoorlijk wat trek heb, eet ik ook nog een eierkoek. Het is voor de verandering weer eens erg druk op kantoor, dus voor ik het weet is het lunchtijd. Samen met een collega en een werkrelatie eten we bij Dophert. Ik ga voor de vega Dophertburger van kikkererwten en tuinbonen. Daarbij een paar frietjes.

dagboek van een blogger

Halverwege de middag eet ik wat rauwkost die over is gebleven van het diner van gisteravond: geraspte wortel, komkommer, paprika, koriander, yoghurt en citroensap. Een lekker fris tussendoortje. Om 17.00 houd ik het al voor gezien voor vandaag. Als ik thuis kom staat er al pasta cherrytomaatjes klaar. Ik ga namelijk om 18.00 weer de deur uit. Mijn schoonzusje heeft een opleiding tot yogadocente afgerond en geeft vanavond een Yin yoga les. Ondanks dat dit in Utrecht is, vind ik het de moeite waard om daarheen te gaan. Het is een heerlijke les van 2 uur waarna ik helemaal zen en ontspannen ben. Ik eet nog een paar blokjes chocolade die ze heeft meegenomen, samen met een kop thee en rozig stap ik in de auto. Als ik thuis kom ga ik direct slapen, ik ben moe en gelukkig slaap ik goed!

dagboek van een blogger

Vrijdag – dagje Den Haag

Yes, een leuke dag vandaag! Op uitnodiging van een PR bureau breng ik samen met Bo een dagje in Den Haag door. Maar niet voor ik heb ontbeten met overnight oats met pindakaas en blauwe bessen. Om 9.00 staan we bij F45 The Bridge voor een HITT training van – je raadt het vast al – 45 minuten. F45 is een manier van sporten die is overgewaaid uit Australië. Het is een circuit training waarbij je een oefening 20 seconden uitvoert, 10 seconden rust hebt en dat 4x herhaalt. In een zogenaamde “pod” zitten 3 oefeningen met 4 tabata’s die je in totaal 2x uitvoert. Daarna doe je nog twee pod’s. Zweten gegarandeerd (en ook spierpijn, zo ontdek ik de volgende dag).

dagboek van een blogger

Daarna gaan we door naar Cryo & Spa Experience. Bo doet een Cryo-sessie waarbij ze 3 minuten in een cabine gaat staan die afkoelt tot -196 graden. Cryotherapie zou veel voordelen hebben, o.a. een hoger energielevel, betere nachtrust, pijnverlichting en stressvermindering. Wel erkennen ze dat één sessie niet voldoende is. Ik ging onder de Novothor, een nieuw apparaat waarbij je wordt blootgesteld aan infrarood licht. Dit licht herstelt de schade van vrije radicalen in alle cellen van het lichaam die je o.a. het gevolg zijn van stress, intensief sporten en chronische ontstekingen. Ook hier geldt dat je wel minimaal 9 behandelingen moet doen om effect te merken. Voor ons was het dus een leuke kennismaking, maar nog niet met direct resultaat. Daarna mogen we door naar het Hilton Hotel waar ons een overheerlijke lunch staat te wachten. Omdat het vrijdag is – nee, omdat we er gewoon zin in hebben – bestellen we allebei pulled pork die op een wrap wordt geserveerd en té lekker is!

dagboek van een blogger

Na een heerlijke ochtend ben ik rond 15.00 thuis en besluit ik nog even te gaan zwemmen omdat dat er de hele week nog niet van is gekomen. Het gaat voor geen meter hahah, dus na een half uurtje houd ik het voor gezien. Voordeel van dit tijdstip is wel dat er echt niemand in het water ligt. En wel weer even gesparteld in het water! Ik fiets direct langs SLA voor een gezonde salade, aangezien ik vanavond alleen ben. Ik ga voor de witte bonen falafel, welke me prima smaakt, maar niet favoriet van de huidige kaart is. ’s Avonds doe ik het één en ander voor mijn blog en duik ik op tijd (voor mijn doen dan) in bed want er staat morgen een lange training te wachten!

dagboek van een blogger

Zaterdag – koppeltraining

Maar eerst word ik dus wakker met spierpijn, daar had ik even geen rekening mee gehouden. Gelukkig is het spierpijn in mijn billen en verwacht ik daar niet al te veel last van te hebben met fietsen. Ik ontbijt weer met een flapjack pannenkoek, zelfde recept als donderdag en zet daarna mijn spulletjes klaar. Samen met Amber doe ik een koppeltraining: 100 minuten fietsen en daarna 60 minuten hardlopen. Zij doet daarna dezelfde ronde fietsen en hardlopen nog een keer omdat ze aan het trainen is voor Almere Challenge middle distance (halve triathlon). Ik doe wat isotone poeder in mijn bidon en neem een reep mee voor onderweg en een appel voor na afloop. De training gaat super lekker. Doordat we op redelijk lage hartslag alles doen, vind ik het heel goed volhouden. Toch vind ik het na ruim 2,5 uur wel mooi geweest. Dit was een top training voor mij.

dagboek van een blogger

Thuis eet ik lekker ordinaire boterhammetjes; 2 volkoren boterhammen met kaas, komkommer en tomaat, en 1 volkoren boterham met pindakaas. Super lekker vind ik dat! Na mijn lunch spring ik onder de douche, maak ik een boodschappenlijstje en stap ik weer op de fiets voor een koffiedate met een vriendinnetje. We gaan naar The Hoxton en zitten daar de rest van de middag. Ik merk dat ik dorst heb, dus de drankjes zijn niet aan te slepen; een green juice met komkommer, selderij en appel, bruisend water en gemberthee. Na een gezellig kletsmiddag ga ik boodschappen doen en ben ik rond een uurtje of 18.00. Snel duik ik de keuken in om lasagne voor te bereiden. De saus laat ik 45 min pruttelen en daarna gaat hij nog 30 minuten in de oven. Ik vergeet een foto te maken, maar geloof mij, hij was super lekker! Een goede bodem voor de lange duurtraining die ik morgen op het programma heb staan: 2,5 uur fietsen! Van mijn vriendinnetje krijg ik nog de nieuwe Tony’s donkere melk toffee pretzel, die moet uiteraard ’s  avonds geprobeerd worden. Mega lekker!

dagboek van een blogger

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Rosemarijn 22 augustus 2017 at 18:18

Vind dit altijd zulke leuke blogs! Leuk om te zien hoe je alles combineert; sporten, werken, sociaal leven en gezond eten. Heel inspirerend! Ben super benieuwd naar de nieuwe Tony’s maar chocolade gaat niet zo snel bij mij dus moet nog maar even wachten (liggen nog wat repen te proberen.. oeps!)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 25 augustus 2017 at 15:52

Ah wat leuk om te horen, dank je wel! Poeh, dat het jou lukt om die repen te bewaren, dat doe ik je niet na…

Reply

Leave a Comment