Gezondheid

Een dag uit het leven van Zanna

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 januari 2018 2 Comments
zanna hofstede

Een paar weken geleden konden jullie een kijkje nemen in het leven van Marloes, vandaag neemt Zanna het stokje van haar over.  Zanna is (sport)diëtiste. Door een eigen allergie is ze een expert in verschillende allergenen en diëten. Daarnaast heeft ze meegedaan aan bodybuildwedstrijden in de Bikini Fitness klasse en bevindt ze zich nu weer in de voorbereiding op een wedstrijd. Zanna staat gemiddeld vijf keer per week in de gym te knallen en gebruikt ze Instagram om mensen te inspireren. Een duizendpoot dus! En daarom extra leuk dat ze ons vandaag een kijkje in haar leven gaat geven.

’s Ochtends kom ik laat op gang

Met een eigen onderneming werk ik vaak nog laat in de avond. Als ik na een dag werken erg moe ben, slaap ik de dag erna bijvoorbeeld tot 9 uur. Normaal gesproken ga ik er een uurtje of 8 uit en ontbijt ik vaak als ik op kantoor ben.

zanna hofstede

Eigen baas

Ik ben online diëtist bij Joel Beukers, en daarnaast heb ik 1 januari mijn eigen diëtistenpraktijk geopend in David Lloyd Rotterdam Centrum.  Mijn werk, is mijn passie, waardoor de werktijden variëren van 7 uur ’s-ochtends tot 11 uur ’s-avonds. Het is heerlijk om mijn eigen tijd in te delen, zo kan ik tussendoor lekker sporten of naar de yoga.

Trainen voor een bikini fitness wedstrijd

In principe doe ik altijd krachttraining in de namiddag voor het avondeten. Momenteel ben ik in een wedstrijdvoorbereiding om weer het podium op te gaan in april. Ook heb ik sinds kort een Onefit abonnement en doe ik 2x per week yoga/pilates of een dansles, dit verschilt elke week!

zanna hofstede

Boodschappen doet mijn moeder

Mijn mama doet nog heel lief de boodschappen en in de ochtend deel ik mijn voeding voor de dag in. Hierdoor weet ik zeker dat ik mijn targets (eiwitten, koolhydraten, vetten) haal voor die specifieke dag. Groente en fruit komt voornamelijk van de Lidl en het overige van de AH.

Een gemiddelde dag qua voeding

Ik ontbijt vaak met bambix en whey, soort babypapje. Als lunch eet ik vaak 3 boterhammen met kipfilet en kaas en tussendoor vaak nog een stuk fruit, paprika’s en crackers met pindakaas. Het avondeten is meestal groente, stukje vlees/vis en een koolhydratenbron. Het liefst natuurlijk frietjes uit de airfryer! Na het avondeten neem ik vaak een cappuccino met een stuk chocolade en voor het slapen gaan, een bakje kwark met gemengde noten.

zanna hofstede

Favoriete gerechten

Mijn favoriete moment van de dag is echt mijn ontbijt. Ik vind het papje wat ik tegenwoordig maak zo lekker. Het heeft echt mijn havermout aan de kant geschoven. Een ander favoriet gerecht is Indische draadjesvlees met rijst en sperziebonen. Mijn mama maakt dit zo lekker, alleen het ziet er niet uit op de foto!

Douche ritueel

Dat is geheel afhankelijk van de dag. Als ik in de ochtend train – doordat ik afspreken heb in de middag – dan douche ik op de sportschool en vaak ook nog thuis aan het einde van de dag. Anders altijd in de avond. Wij hebben altijd de aanbieding producten van de Kruidvat onder de douche. Qua shampoo gebruik anti-roos shampoo, voor de oranje/rode gloed in mijn haar, en zilvershampoo, voor de gele gloed.

zanna hofstede

Na het avond eten

Ik pak vaak na het avondeten nog mijn laptop en ga daarmee op de bank zitten. Dus eigenlijk kijk ik met een half oog tv en werk ik nog een beetje. Ik vind het moeilijk om ‘niks’ te doen en alleen tv te kijken, dus ik ben dan graag nog even nuttig bezig.

Een dag in het weekend 

Ik probeer tegenwoordig in het weekend niet meer te werken en laat ik vaak mijn laptop dicht, behalve als mijn mailbox ontploft. Het geeft mij dan een rustiger gevoel om even een uurtje gewerkt te hebben en dan echt van mijn dag te genieten. Vaak ga ik met mijn vriend of vriendinnen trainen, ergens lunchen, bios, drankje doen etc. Heel relaxed eigenlijk!

zanna hofstede

Meer van Zanna zien? Volg haar ook op Instagram!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Esther 11 januari 2018 at 18:45

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het recept van het bambixpapje.

Reply
Zanna Hofstede
Zanna Hofstede 14 januari 2018 at 17:50

Hi!
Ik gebruik altijd 50 gram Bambix, meng ik met gekookt water en daarna voeg ik roerend 30 gram whey toe! That’s it!

Reply

Leave a Comment