Gezondheid

Een dag uit het leven van Victoire

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 februari 2018 1 Comment
Victoire the trainers

Victoire, ook wel Vic voor bekenden, is een jaar geleden voor zichzelf begonnen als trainer. Ze geeft small group trainingen, personal trainingen en begeleid mensen tijdens langere programma’s. Zelf houdt ze van CrossFit en is ze een master in gymnastics. Een bezig bijtje die elke dag met sport bezig is! En vandaag geeft ze een kijkje in haar leven!

Voorbereiding voor dag

Hoe laat ik opsta hangt geheel af van mijn agenda, dus dat bedenk ik de avond van tevoren als ik naar bed ga. Een goed moment om vooruit te kijken op de volgende dag en deze logistiek in te delen. Omdat ik freelance werk is bijna geen dag hetzelfde en moet ik op veel verschillende plekken zijn. Dit kan wat onrust veroorzaken, om dat te voorkomen trek ik in mijn hoofd lijntjes over de kaart van Amsterdam als mijn agenda definitief is de avond van tevoren. Op die manier pak ik alles zo logisch mogelijk aan in plaats van als een kip zonder kop rond te rijden.

Op woensdag en vrijdag geef ik hele vroege training en moet ik er om 6 uur uit. Niet mijn favoriete moment van de week, maar dat compenseer ik nu met een ‘uitslaap dag’ op donderdag, daar kan ik dan al dagen naar uitkijken!

Ondanks dat ik niet heel veel moeite heb om uit bed te komen, ben ik niet echt een ochtend mens. Dus als ik er eenmaal uit bed, die ik wat ik het liefste doe (eten), maak ik een kop koffie voor mezelf en ga ik rustig aan het werk.

Geen standaard 9 tot 5 baan

Sinds een jaar werk ik als trainster en heb ik zelfs een hele toffe vaste aanstelling bij The Trainers. Omdat ik zelf van het ‘zwaardere werk’ in de gym houdt, train ik alweer bijna een jaar met de jongens van het Boys Only programma. 3 keer in de week met dezelfde groep, inmiddels zijn we best een hechte club geworden en dat maakt mijn werk zo leuk!

Daarnaast werk ik aan ‘van alles en nog wat’ mee bij The Trainers, de jongens noemen me Fixie, omdat ik Vic heet en dingen fiks. Soms ben ik benieuwd of ze niet vooral erg moe worden van al die bemoeienis van mij. ;) We groeien hard en er komen veel mooie dingen aan voor ons dit voorjaar, te gek dat ik daar allemaal bij kan en mag zijn. Ik geloof zo enorm in deze community en denk dat ons nog heel veel mooie avonturen wachten.

In de uurtjes die ik over heb schrijf ik graag, zo heb ik een maandelijkse blog bij Women’s Health en ben ik Women’s Health Ambassador. Daar ben ik mega trots op! Ook volg ik een opleiding, als trainer ben je namelijk nooit uitgeleerd. Dit doe ik bij Vondelgym, ik volg het Milo traject en ben elke woensdag weer blij als ik naar de les mag.

Best een druk bestaan als ik het zo terug lees. Gelukkig heb ik sinds een paar weken een scooter waar ik echt dolgelukkig mee ben. Mijn benen hadden er vaak geen zin meer in, niet zo gek als ik mijn kilometerteller nu elke week tussen de 100 en 150 kilometer op zie lopen.

Victoire the trainers

Sporten moet een uitdaging blijven

Ik sport zelf bij Vondelgym waar ik het liefste Crossfit. De workouts zijn killing en de coaches te gek. Om beter te worden moet ik naast de lessen nog een kracht en conditietraining doen, maar door drukte blijft het soms bij de lessen, even niet nadenken en gaan. Wel pak ik structureel mijn zwaktes aan, zo heb ik hard gewerkt om beter te worden in gymnastics. Nu ik mijn pull-ups en muscle-ups onder controle heb is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wie me volgt op instagram zal nu dus met regelmaat stories tegen komen waar ik met mijn Olympische lifts in de weer ben. Die cleans en snatches moeten er echt eens gaan komen!

Al met al train in zo’n 4 keer in de week bij Vondelgym en doe ik regelmatig een training mee met mijn boys groep. Dat houdt ons allemaal lekker scherp. ;)

Boodschappen aan het begin van de week

Ik probeer mijn boodschappen een beetje te bundelen aan het begin van de week, dat geeft rust en bespaart ook geld. Zo zorgt ik dat ik altijd een lekkere pasta kan maken en/of een rijstgerecht. Verder gooi ik mijn koelkast vol groenten en heb ik altijd wel linzen, kikkererwten en falafel in huis. Op die manier improviseer ik de hele week van alles in elkaar. Boodschappen doe ik gewoon bij de Albert Heijn, maar als ik tijd heb sla ik groenten in op de Ten Kate Markt.

Drie maaltijden per dag

Als het zou kunnen zou ik de hele dag door eten! Maar ik probeer het bij zo’n drie maaltijden per dag te houden en een snack als ik thuis kom van het training geven laat op de avond zodat ik niet wakker word van mijn knorrende maag. Eerder at ik zo’n zes maaltijden per dag, zoals sporters dat veelal doen, echter had dat voor mij tot gevolg dat ik de hele dag met energie pieken en dalen zat. Daarom kiest ik nu voor minder eet momenten en maakt ik een goede grote portie.

Als ik niet op tijd eet word ik enorm hangry en ben ik niet te genieten. Ik had ooit een heel lief vriendje die voor de zekerheid altijd een snack ik zijn tas gooide voor het geval dat… Slimme jongen wel. ;)

victoire the trainers

Ontbijt is mijn favoriete maaltijd

Zodra ik mijn ogen open doe heb ik al zin in mijn ontbijt. Per seizoen verschilt waar ik zin in heb. In de zomer vaak kwark met fruit, op het moment een desem boterham uit de toaster met kokos zeezout pindakaas van de Pindakaaswinkel. Koffie met havermelk erbij en ik ben gelukkig. In het weekend pak ik graag uit met pancakes of eieren. Ik denk dus wel dat ontbijt mijn favoriete maaltijd is.

Doucherituelen

Wanneer ik douch is geheel afhankelijk van mijn planning, eigenlijk altijd in de ochtend, tenzij ik vroeg ga sporten. Als ik in de avond sport, douche ik voordat ik naar bed ga nog een keer. Ook enorm fijn: een vers opgemaakt bed, warm douchen en daar dan induiken! Producten het liefst van Rituals, al dat schuim, daar word ik echt dolgelukkig van.

Ontspanning overdag

Meestal ben ik pas rond 21.30 thuis van mijn werk en moet ik de volgende dag weer vroeg op. Mijn avonden kun je van maandag tot en met donderdag dus niet echt enerverend noemen. Waar de meeste mensen ’s avonds hun ontspanning pakken, probeer ik dat overdag een uurtje of twee te doen. Dat komt vaak neer op een uur stevig sporten en een berg eten voor de lunch. Even douchen en dan door voor de avond trainingen.

Victoire the trainers

Serieverslaafd

Heerlijk! Ik durf het bijna niet toe te geven, maar mijn guilty pleasure zijn dus van die kostuumdrama’s. Downton Abbey had van mij nog seizoenen lang door mogen gaan. Heerlijk om mijn hoofd leeg te krijgen. Verder kijk ik enorm uit naar het nieuwe seizoen van Westworld en Game of Thrones als ik iets met meer kwaliteit zou noemen. Ook Stranger Things heb ik in een keer uit gekeken.

Zaterdagavond op stap

Op zaterdag werk ik in de ochtend, dus de vrijdag avond doe ik op een paar drankjes na vaak niet zo heel veel. Op zaterdag avond vind ik het heerlijk om te gaan dansen met mijn vriendinnen. De hele week werk ik hard en eet/train ik met discipline, dus dan is dat weekend echt om los te laten. Leuk hoor, dat fitgirl leven, maar laten we het wel leuk houden. Voor mij is dat dus op pad met fijne mensen. Op zondag doe ik graag weinig, is dan ook weer een gevolg van die zaterdag avond natuurlijk.

victoire the trainers

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Bianca 13 februari 2018 at 21:16

Tjee bezige bij hoor. Leuk om te lezen.

Reply

Leave a Comment