Lifestyle

Dafne Likes kookboek

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 mei 2017 2 Comments
Dafne Likes kookboek

Toen ik hoorde dat Dafne Schippers een boek ging uitbrengen was mijn interesse direct gewekt. Ik vind het nu eenmaal erg leuk en interessant om te weten wat anderen eten en helemaal als het topsporters betreft. In Dafne Likes kookboek geeft Dafne aan wat je het beste voor en na het sporten kunt eten. Ook geeft ze tips voor snelle snacks en feestelijke maaltijden voor als er een overwinning te vieren is. Verder staan er een aantal persoonlijke ervaringen en achtergrondverhalen van Dafne in.

Zo doet Dafne het

Dafne geeft in Dafne Likes kookboek aan dat er voor haar vijf belangrijke uitgangspunten zijn als het voeding betreft. Dit zijn dingen die voor haar persoonlijk werken, dat wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo werkt.

  1. Veel eiwitten eten; de schade die aan de spieren wordt aangebracht tijdens een training moet altijd worden gerepareerd, eiwitten kunnen hierbij helpen.
  2. Rustig aan doen met koolhydraten; doordat sprint een explosieve sport is die kort en krachtig is, heeft Dafne niet veel koolhydraten nodig. Voor duursporters is dat anders; voor hen zijn koolhydraten onmisbaar.
  3. Weinig suiker; met veel suikers of koolhydraten stijgt de bloedsuikerspiegel. Je voelt je even goed, maar bij een daling ben je extra moe.
  4. Minstens 250 gram groenten per dag; groenten zit boordevol vitamines, mineralen en vezels en zorgt ervoor dat je minder kans hebt om ziek te worden.
  5. Natuurlijke producten; Dafne wil graag weten wat ze eet en kiest daarom alleen voor natuurlijke producten.

Dafne Likes kookboek

De recepten

In het boek zijn een aantal dagschema’s te vinden en verder heel veel recepten die zijn ingedeeld op: Voor het sporten, Na het sporten, Ontbijt, Lunch preppen, On the road, Doordeweekse kost, Iets te vieren. Verder vind je door het boek heen een aantal Special family days met menu’s voor 4 personen (de rest van het boek is grotendeels gebaseerd op 1 persoon).

De recepten zijn makkelijk, maar het valt mij op dat er niet alleen maar standaard recepten in te vinden zijn. Ik ben enthousiast. Je ziet dat Dafne (of iemand anders?) goed heeft nagedacht over de samenstelling van de menu’s. En heel fijn dat ze ook gewoon een aantal ‘ongezonde’ recepten in het boek heeft opgenomen. Als je iets te vieren hebt, doe je het tenslotte goed!

Dafne Likes kookboek

Dafne Likes kookboek

Dafne Likes kookboek

Dafne Likes kookboek

Dafne Likes kookboek

Dafne Likes Mango: Toegegeven: ik was altijd een behoorlijke zoetekauw. Tijdens zo’n aanval van snelle behoefte aan zoetigheid eet ik nu vaak een mango. In warme landen word ik altijd blij van alle heerlijke verse fruitsoorten die volop aanwezig zijn. Fruit bevat dan wel natuurlijke suikers, maar levert ook veel vitamines en mineralen.

Dafne Likes Kookboek is te koop bij o.a. Bol.com voor €22,50. Ik vind dit boek zeker een aanrader wanneer je veel met sporten en voeding bezig bent en graag gezond en verantwoord wilt eten. Heb zelf al een aantal recepten gemaakt en er zullen er nog meer gaan volgen!

Dafne Likes Kookboek

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Flapjack pannenkoek - Eat.Run.Love. 17 juni 2017 at 07:30

[…] *Dit recept is gebaseerd op een recept uit Dafne Likes Kookboek* […]

Reply
Avatar
Britt 28 mei 2017 at 10:03

Ik zag hem pas al ergens in een winkel voorbij komen en toen was ik al heel benieuwd maar heb ik hem toch laten liggen, eerst een review afwachten. Ik sport ontzettend veel maar heb daarentegen niet zo bar veel verstand van goede voeding, dus ik denk dat dit dan een heel goed boek is om binnen te halen!

Reply

Leave a Comment