DinerEatReceptenVlees

Curry met zoete aardappel en kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 september 2015 3 Comments
curry zoete aardappel kip

Tegenwoordig maak ik altijd zelf een currypasta, nog lekkerder dan in de winkel. En daarmee kun je eindeloos combineren. Laatste maakte ik een curry met zoete aardappel en kip, geïnspireerd vanuit het boek Gezond Leven Doe Je Zo en dat was een groot succes.

Voor 4 personen:

Pureer alle ingrediënten voor de currypasta tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe.

Snijd de kipfilet en zoete aardappel in kleine stukjes. Halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen samen met de zoete aardappel 5 minuten.

Bak intussen de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg een gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig gaat zien. Roer de currypasta door de kip en ui en laat een paar minuten bakken. Schud de kokosmelk goed en schenk bij de curry. Laat vijf minuten pruttelen.

Snijd de appel in kleine blokjes en voeg samen met de gekookte zoete aardappel en sperziebonen toe. Roer even goed door en serveer.

Garneer met cashewnoten en eventueel koriander.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 541 calorieën 
23 gram eiwitten – 48 gram koolhydraten – 27 gram vet 

curry zoete aardappel kip

curry zoete aardappel kip

image_print

3 Comments

Carolien 7 november 2015 at 21:41

Dit recept heeft even op mn wish list gestaan maar vandaag dan eindelijk gemaakt. En wat was het lekker! De heerlijke curry met frisse appel en zachte zoete aardappel. Ik had geen sperziebonen dus wat andere groente gedaan maar dat maakt geen verschil, het basisrecept is fantastisch! DAnkjewel!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 november 2015 at 10:13

Wat goed om te horen! Fijn dat de curry zo goed heeft gesmaakt :)

Reply
Seizoensgroenten en fruit || Oktober - Eat.Run.Love. 4 oktober 2015 at 07:01

[…] Curry met zoete aardappel en kip […]

Reply

Leave a Comment