DinerEatReceptenVis

Curry met spinazie en kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 december 2015 3 Comments
curry met spinazie en kikkererwten

Alweer even geleden was ik in Sevilla en een lokale specialiteit daar is “Espinacas con Garbanzos” of te wel spinazie met kikkererwten. Dit was echt onwijs lekker, dus ik ging in Nederland op zoek naar inspiratie hoe dit te maken. Uiteindelijk besloot ik er een volwaardige avondmaaltijd van te maken door kabeljauw en rijst toe te voegen. Een recept wat zeker een blijvertje is, helemaal gezien de gezonde voedingswaarden!

Voor dit recept maak ik gebruik van gedroogde kikkererwten, ik ben er sinds kort achter dat dit echt veel en veel lekkerder is dan kikkererwten uit blik. Mocht je echt weinig tijd hebben, gebruik dan kikkererwten uit blik, maar het zal je maaltijd veel goeds doen als je gedroogde kikkererwten gebruikt! Je kunt ze zelfs eventueel de avond voor je ze gaat gebruiken alvast koken zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

Voor 4 personen:

  • 400 gr kabeljauw
  • 150 gr gedroogde kikkererwten (24 uur geweekt in water)
  • 300 gr spinazie
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 tl garam massala
  • 1 tl komijn
  • Koriander

Breng een flinke pan water aan de kook met een snuf zout en kook daarin de kikkererwten in circa 1,5 uur gaar. Zorg ervoor dat ze nog enigszins een bite hebben.

Start met het wokken van de spinazie. Ik wok deze altijd in een beetje olijfolie, zover dat een aantal spinazieblaadjes nog niet zijn geslonken. Dit doe ik omdat we het later door het recept gaan mengen en het dan nog verder slinkt. Schep uit de pan in een vergiet.

Snijd de ui, knoflook, peper en gember heel fijn en bak zachtjes in de olijfolie is is overgebleven van het wokken van de spinazie. Breng nu op smaak met de kruiden en laat even een minuutje de geuren vrij komen. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de tomaatjes zacht worden en het vocht uit de tomaatjes komt.

Voeg de kabeljauw toe en bak 5 minuten. Voeg als laatste de spinazie en kikkererwten toe en laat nog 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Mocht je er voor kiezen om de kikkererwten de avond ervoor al te koken, dan kun je ze het beste tegelijkertijd met de tomaatjes toevoegen zodat ze goed warm worden. Garneer met koriander.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 224 calorieën
21 gram eiwit – 25 gram koolhydraten – 3 gram vet

curry met spinazie en kikkererwten

image_print

3 Comments

Sport en eetdagboek #36 - Eat.Run.Love. 18 januari 2016 at 12:00

[…] Curry met spinazie en kikkererwten […]

Reply
Eveline 4 december 2015 at 08:07

Hmm dit klinkt helemaal als mijn smaak! En ik zal de tip van de kikkererwten onthouden.. Normaal gebruik ik uit gemak eigenlijk altijd uit blik, maar als het echt lekekrder is… Dan moet ik het maar gewoon een keer doen, het moet idd te doen zijn qua tijd als je het gewoon van tevoren weekt en ’s avonds kookt ;)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 december 2015 at 10:52

Deed ik ook altijd, kikkererwten uit blik gebruiken, maar ik vind het toch wel echt lekkerder!

Reply

Leave a Comment