Pap, muesli & granolaReceptenZoete tussendoortjes

Crumble met appel en blauwe bessen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 december 2015 1 Comment
Crumble appel blauwe bes

Last minute toch nog een kerst dessert wat ik met jullie wil delen. Deze appel crumble is namelijk overheerlijk en doet het altijd goed als dessert. Eerder deelde ik al eens een appel crumble met amandelmeel, deze variant is iets minder verantwoord maar moet kunnen voor bijzondere gelegenheden!

Voor 8 personen:

  • 3 grote Jonagold appels
  • 150 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 150 gram speltmeel
  • 75 gram havervlokken
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 175 gram koude grasboter

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil en snijd de appels in kleine blokjes en meng deze samen met de blauwe bessen in een ovenschaal.

Roer alle droge ingrediΓ«nten door elkaar en snijd de boter in blokjes. Kneed deze nu door het meel en wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels. Verdeel over het fruit en zet 35 minuten in de oven tot deze goudbruin ziet.

Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje ijs als je er echt een feest van wilt maken! Je kunt de crumble ook een dag van te voren al klaar maken en deze kort voor het serveren nog even in de oven op warmen.

Mocht je nog overhouden, dan kun je dat heus voor een keertje als ontbijt eten met wat kwark!

Voedingswaarden per persoon: 355 calorieΓ«n
4,2 gram eiwit – 43,1 gram koolhydraten – 19,1 gram vetten

crumble met appel en blauwe bes

crumble met appel en blauwe bes

image_print

1 Comment

Sport en eetdagboek #34 - Eat.Run.Love. 28 december 2015 at 07:01

[…] ga de keuken in en maak voor vanavond een crumble met blauwe bes en appel en voor het dessert van morgen witte chocolade mousse, van beiden snoep ik een paar hapjes. Als dit […]

Reply

Leave a Comment