CrossFitSport

CrossFit essentials

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 januari 2017 5 Comments
Crossfit essentials

Toen ik net begon met CrossFit zag ik regelmatig mede CrossFitters een tasje bij zich hebben met spulletjes; wraps, tape, een springtouw en ga zo maar door. Wat een onzin dacht ik toen. Maar nu, een jaar later, doe ik daar net zo hard aan mee. Ik moet toegeven dat CrossFit best belastend is voor je polsen en je handen worden ook niet echt mooier door het vastpakken van alle stangen. Een tasje met CrossFit essentials dus, een tasje met spulletjes die ik vaak gebruik. Wat in mijn ogen onmisbaar is en wat ik gedurende het jaar heb verzameld, laat ik je in deze blog zien!

CrossFit essentials met de klok mee

Toilettas All Time Favourites
Allereerst een toilettas waarin ik alles bewaar. Voorheen had ik alles los in mijn tas zitten, maar het is toch wel handig om alles bij elkaar te hebben. Zo kan ik het ook makkelijk van de ene naar de andere tas gooien. Deze leukerd is van All-time Favourites en heeft het perfecte formaat.

Speedrope Rogue
Eén van de eerste dingen die ik aanschafte was een speedrope. Om goede double unders te kunnen doen, is het toch wel vrij handig om ook een speedrope te hebben. In het begin geloofde ik er niet zo in, maar toen ik de oude speedrope van een mede CrossFitter mocht gebruiken, was ik snel om. Binnen no time had ik de double unders onder de knie en bestelde ik mijn eigen speedrope. Ik heb mijne bij Rogue besteld, deze heeft een nylon kabel en kogels bij de handvaten waardoor het touwtje snel draait.

Wrist wraps NoWraps
Ik heb heel lang met een polsblessure gekampt. Op aanraden van de fysio trainde ik dus lange tijd met een polsbrace. Op een gegeven moment was dat wel klaar, maar had ik toch behoefte aan wat extra steun. Daarom bestelde ik na wat vooronderzoek een paar NoWraps. Deze draag ik tijdens WOD’s waarbij we veel boven het hoofd liften zoals push presses, clean & jerks, snatches en overhead squats. Ze geven net wat meer steunen aan mijn polsen en heel vaak draag ik er ook maar eentje om mijn zwakke pols. NoWraps zijn er in allemaal toffe kleurtjes, het moet er natuurlijk ook een beetje leuk zijn :)

Grips Rogue
Deze grips zijn mijn laatste aanwinst in mijn toilettas. Ik begon ooit met handschoentjes om mijn poezelige handjes mooi te houden. Al snel stapte ik daar van af, want geen grip. Heel lang heb ik zonder bescherming om mijn handen getraind. Nu ik echt aan het trainen ben voor (kipping) pull-ups merk ik dat mijn handen het zwaar te verduren hebben; eeltplekken en open blaren zijn heel normaal. Deze grips zorgen voor net wat meer bescherming en bieden goede grip. Ook te koop bij Rogue.

Crossfit essentials

Clifbar
Mijn favoriete reep mag natuurlijk niet ontbreken in mijn tas. Ik zorg dat ik altijd een Clifbar bij me heb voor noodgevallen. Uiteraard is mijn streven om gedurende de dag gewoon goed en normaal te eten, maar soms lukt dat niet, heb ik veel afspraken of staat er een zware WOD op het programma waar wat extra energie wel handig is. Clifbars zijn mijn redding. Super lekker, voedzaam en een energiebooster. Te koop bij de supermarkt!

Vaseline
Een potje Vaseline voor als mijn handen open liggen. Ripfix is een hele bekende crème binnen de CrossFit wereld, deze ontsmet en zorgt ervoor dat blaren snel genezen. Eén van mijn coaches gaf als tip dat Vaseline eigenlijk ook gewoon heel goed werkt. Ik ben wel nog van plan om een potje Ripfix te kopen, maar heb niet zo’n zin om het in het buitenland met hoge verzendkosten te bestellen. Tot die tijd Vaseline dus. Als ik een blaar of een droge plek heb, smeer ik dit direct na de training op.

Haarelastiekjes
Daar hoef ik denk ik niks over uit te leggen. Mijn haar groeit als kool en is momenteel heel dik en lang. Eén elastiekje is dus niet genoeg, dus heb tijdens het sporten sowieso twee elastiekjes in mijn haar. Omdat elastiekjes bij mij heel regelmatig breken, heb ik altijd een voorraadje. Gewoon van Zenner.

Tape, pleisters en een schaar
De tape gebruik ik eigenlijk voor diverse doeleinden; om mijn handen in te tapen als ik een blaar heb, maar ook om mijn duimen te beschermen wanneer ik tijdens OLY veel moet snatchen of cleanen. De stang schuurt dan continue langs de binnenkant van je duim wat op een gegeven moment gaat irriteren. Dit is sporttape en kun je heel duur bij een sportwinkel kopen, maar deze is van de Action. Koopje! Tip van mij :) Overigens zou ik deze niet gebruiken om andere plekken stevig in te tapen, maar is het voor de manier waarop ik het gebruik echt prima. De pleisters heb ik voor de zekerheid in mijn toilettas, je weet maar nooit wat er gebeurd. En de schaar om de tape en pleisters te knippen!

Dit zijn voor mij echte CrossFit essentials om altijd bij me te hebben. Wat heb jij altijd bij je aan hulpmiddelen naast je schoenen, kleding en waterfles?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Milou 30 januari 2017 at 08:15

tip van een turnster voor blaren: sudocreme ;) Best ever!

Reply
Avatar
Linda 28 januari 2017 at 09:15

Ripfix is te koop bij het wodwinkeltje.nl 😊 Ik heb ook mijn tas vol met crossfit spullen zitten, sinds kort een springtouw erbij moet hem alleen nog afstellen, vandaag maar even laten doen

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 januari 2017 at 13:13

Hmm.. ik kan de website niet vinden? Is wel een goede tip namelijk :)

Reply
Avatar
Arthur 28 januari 2017 at 15:47 Reply
Avatar
Linda 28 januari 2017 at 22:31

De website is http://www.hetwodwinkeltje.nl, ze hebben ook een Facebook pagina 😊 Pas wel op, ze hebben te leuke dingen

Reply

Leave a Comment