SportWorkout

Cross core met Workout Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 juli 2016 2 Comments
cross core workout

♦ Blog geschreven door Jill & Noor ♦

Wij van Workout Amsterdam zijn fan van morning workouts! Vroeg uit de veren, tja… dat is soms even een beetje zuur. Maar, als je dan eenmaal in het park staat met de vogeltjes om je heen en nog 10 fanatiekelingen, dan is het heerlijk!! Extra trots ben je op jezelf als je je workout volbracht hebt en energie voor 10 de rest van de dag!

Wij daagden Jessica uit voor een lekkere power workout op de vroege ochtend in het Vondelpark. Met de cross core zijn we aan de slag gegaan, ideaal voor korte en krachtige workouts. Deze tool heeft iets weg van een TRX, maar heeft als extra uitdaging een katrol aan de bovenzijde waardoor je je buikspieren extra aanspreekt omdat je anders uit balans raakt. Het is even wennen, maar als je het eenmaal te pakken hebt, train je super efficiënt en vol uitdaging!

Wat zijn de voordelen van de cross core?

  • Je traint met je eigen lichaamsgewicht
  • Je traint je de spieren als een keten en niet als geïsoleerde spiergroepen
  • Bij iedere oefening wordt er spanning op de Core gevoeld, je traint hierdoor automatisch bij iedere oefening de buikspieren
  • Voor ieder niveau geschikt doordat je de zwaarte van de oefening mede bepaald door de hoek van het lichaam ten opzichte van de grond.

PIKE PLANK

Hang je voeten in de lussen van de cross core, en plaats je handen voor je, recht onder je schouders en maak je lichaam lang zodat je in een plank staat. Je navel trek je in waardoor je je buikspieren goed aanspant en je rug beschermt. Vanuit deze positie trek je je tenen naar je toe terwijl je benen gestrekt blijven en je inademt. Je vormt met je lichaam een soort punt. Kom vervolgens weer terug naar plank positie terwijl je uitblaast. Maak drie sets van 12 herhalingen. 

cross core workout

JUMP SQUAT

Pak de handvatten vast op schouderbreedte vast en houd je armen in een hoek van 90 graden. Je voeten staan op heupbreedte uit elkaar en je tenen wijzen recht naar voren. Vanuit hier spring je op terwijl je uitblaast en je lichaam strekt en de cross core op spanning houdt. Wanneer je terug op de grond komt zak je in 1 vloeiende beweging door naar een squatpositie, je mag hier iets dieper dan 90 graden zakken en je houdt je armen weer in een hoek van 90 graden. Maak drie sets van 12 herhalingen.

cross core workout

1 LEGGED REVERSE LUNGE KNEELIFT

Pak de handvatten van de cross core vast en houd je armen licht gebogen terwijl je op 1 been komt te staan. Met het been in lucht hangt maak je een hoek van 90 graden, zak door je standbeen tot je een hoek van 90 graden vormt en je zwevende been naar achteren brengt. Beweeg weer rustig op tot je standbeen in licht gebogen positie staat en til je zwevende been op naar kniehoogte. Maak drie sets van 20 herhalingen (10x links, 10x rechts).

lunge

cross core workout

PUSH UP

Ga nu met je rug richting de bevestiging van de cross core staan. Pak de handvatten van de cross core vast op schouderbreedte en strek je armen op borsthoogte. Je lichaam is gestrekt en je trekt je navel in richting je ruggenwervel voor extra spanning in je buik en bescherming van je rug. Je staat op de bal van je voet (hoe dichter bij het ophangpunt hoe zwaarder de oefening, zo bepaal je makkelijk je eigen niveau). Vanuit hier buig je je armen naar 90 graden terwijl je inademt, duw je ellebogen op en span je buik goed aan alsof je een stomp in je buik krijgt. Duw je weer op door je armen uit te strekken en tegelijkertijd uit te blazen. Maak drie sets van 12 herhalingen.

cross core workout

OBLIQUE HIP DROP

Kom naast de cross core staan. Pak de handvatten van de cross core bij elkaar en grijp je beide handen eromheen terwijl je je armen zoveel mogelijk strekt. Je voeten staan naast elkaar en je lichaam vormt één rechte lijn. Vanuit deze positie laat je je heup een klein beetje zakken (15 tot 20 cm) terwijl je inademt. Kom vervolgens terug in de startpositie terwijl je uitademt. Dit is een ideale oefening voor je taille en schuine buikspieren.

schuin 2

schuin

Ideaal aan deze workout is dat je binnen no time klaar bent en toch effectief hebt getraind!

Volgende week donderdag organiseren we een Sunrise Energy Workout & Ontbijt. Op het Kwakersplein in Amsterdam geven we een High Intensity Interval Training. Na de workout heb je keuze uit een een groene smoothie, een koffie en een gezond ontbijtje. Een energieke start van de dag! Lees er meer over op Facebook

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Linda 22 juli 2016 at 09:47

Zo een crosscore is toch hetzelfde als een TRX enzo?

Reply
Avatar
Jessica 22 juli 2016 at 21:38

Het verschil is dat een cross core bij het ophangpunt een katrol heeft en een trx niet. Daardoor werkt een cross core nog sterker op je core omdat je ook je balans moet vinden. Maar je kunt deze oefeningen ook zeker met een trx doen, ook super efficiënt!

Reply

Leave a Comment