GranenReceptenSaladeVis

Couscoussalade met venkel, sinaasappel en kabeljauw

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 september 2016 1 Comment
Salade met venkel, sinaasappel en kabeljauw

Een salade die fris is, makkelijk eet maar toch vult? Dan heb je mijn aandacht! Meestal heb ik een paar uur na een salade alweer trek, maar deze couscoussalade met venkel, sinaasappel en kabeljauw is lekker vullend door onder andere de couscous. De combinatie van venkel en sinaasappel maakt hem fris en de feta geeft hem lekker veel smaak. Een aanradertje!

Couscoussalade met venkel, sinaasappel en kabeljauw, 3 personen

  • 300 gram kabeljauw
  • 150 gram couscous
  • 1 venkel
  • 1,5 sinaasappel
  • 90 gram feta
  • 40 gram rucola
  • 3 el goede olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1/2 groentebouillonblokje

Meng de olijfolie met witte wijnazijn en flink wat peper in een saladeschaal. Snijd de venkel in dunne reepjes en voeg toe aan de dressing. Laat dit 15 minuten staan.

Breng water aan de kook, ik doe dat altijd in de waterkoker. Giet wanneer het water kookt een klein laagje in een pannetje en roer het bouillonblokje los. Voeg de couscous toe en zorg dat de couscous net onder water staat, giet er dus eventueel nog wat water op. Roer los met een vork en laat wellen.

Halveer de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes eruit zonder de velletjes mee te nemen. Doe de sinaasappel partjes bij de venkel en knijp de sinaasappel uit zodat het sap er ook uit komt. Roer de venkel met de sinaasappel.

Schep de couscous en rucola door de salade, verkruimel de feta en meng nog één keer door. Verhit wat boter of olijfolie in een pannetje en bak de kabeljauw in enkele minuten gaan. Serveer de salade met de kabeljauw.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 474,9 calorieΓ«n
31,8 gram eiwit – 42,7 gram koolhydraten – 17,8 gram vet

Salade met venkel, sinaasappel en kabeljauw

Dit vind je wellicht ook lekker:
Spaghetti met venkel en courgette
Zalm met zoete aardappel en venkel
Kabeljauw uit de oven
Risotto met venkel en citroen

image_print

1 Comment

Elisa van Dam 1 september 2016 at 12:24

Dit lijkt me helemaal heerlijk! Voor mezelf haal ik de kabeljauw eruit en doe ik wat peulvruchten erbij

Reply

Leave a Comment