DinerGranenReceptenSaladeVlees

Couscous salade met groene groenten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 mei 2016 1 Comment
Couscous salade met groene groenten

In geen tijden heb ik zo’n lekkere couscous salade zelf gemaakt! Soms heb je van die kooksessies dat alles in één keer perfect is, dat had ik van de week dus ook. Ik wilde in ieder geval geitenkaas en rozijnen gebruiken omdat ik laatst een salade at met deze twee ingrediënten en dat heel erg lekker vond. Omdat ik wel de nodige groenten wil binnen krijgen, gooide ik een aantal groenten en kruiden bij elkaar met als resultaat een kruidige, frisse en hele smaakvolle salade!

Voor 4 personen:

  • 150 gram couscous
  • 200 gram courgette
  • 150 gram doperwten
  • 150 gram komkommer
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • 15 gram olijfolie
  • 2 takjes munt
  • 8 chipolata of lamsworstjes

Breng water aan de kook en verwarm de grillpan. Snijd de courgette in plakjes en grill deze op de grillpan.

Giet een deel van het kokende water over de couscous zodat deze net onder staat en gebruik de rest van het water om de doperwten te koken. Kook ze zo’n 8 minuten. Blijf de couscous ondertussen ook door roeren met een vork anders gaat deze aan elkaar kleven. Wanneer deze klaar is (duurt maar een paar minuten) meng je de rozijnen erdoor. Door de warmte worden deze wat zachter.

Meng in een saladeschaal de komijn, kurkuma en zout met de olijfolie. Doe hier de couscous bij en meng goed door. Hak de munt fijn en doe deze ook bij de couscous.

Spoel de doperwten met koud water af en laat de courgette ook een beetje afkoelen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en hussel alle groenten door de couscous. Verbrokkel als laatste de geitenkaas erover en meng nog één keer.

Bak nu de worstjes en als ze gaar zijn serveer je deze bij de salade. Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. incl. 2 worstjes: 580 calorieën
25,5 gram eiwit – 47,2 gram koolhydraten- 31 gram vet

Couscous salade met groene groenten

Deze salades vind je misschien ook lekker:
Boekweit salade met aubergine en granaatappel
– Quinoa salade met spinazie, kip en mango
– Salade met amaranth, zoete aardappel en granaatappel

image_print

1 Comment

Gevulde paprika met couscous, gehakt en abrikozen - Eat.Run.Love. 18 mei 2016 at 09:30

[…] gerechten maken waar ik in de winter vaak minder veel zin in heb. Zo maakte ik vorige week een couscoussalade met groene groenten en geitenkaas en maakte ik nu gevulde paprika met couscous, gehakt en abrikozen. Ook al een […]

Reply

Leave a Comment