DinerFoodGranenReceptenVis

Couscous met gamba’s

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 mei 2015 1 Comment
Couscous met gamba's

Soms heb je van die vergeten recepten, daar is dit er zo eentje van. Vorige zomer heb ik deze couscous met zelfgemaakte pesto van amandelen, peterselie en koriander heel vaak gegeten, maar in de winter helemaal niet meer. Vorige week had ik er ineens weer zin in en nu de zomer weer in aantocht is, zal ik deze groene kruidencouscous zeker weer vaker gaan maken.

Voor 2 à 3 personen:

  • 250 gram gamba’s
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram broccoli
  • 150 gram speltcouscous

Voor de pesto*

  • 90 gram rauwe amandelen
  • 20 gram verse peterselie
  • 15 gram verse koriander
  • Peper en zout
  • scheut olijfolie

* Dit is voor twee porties, één portie vries ik in voor de volgende keer. Als je hem ontdooid hebt eventueel weer wat vloeibaarder maken met olijfolie/water. 

Zet water op om de broccoli in te koken en de couscous klaar te maken.

Maak daarna de pesto; doe alle ingrediënten in de keukenmachine met een flinke scheut olijfolie en laat draaien. Voeg beetje voor beetje wat water toe om het een smeuïge pesto te laten worden. Je kunt hier ook olijfolie voor gebruiken, maar vind het dan persoonlijk wat vet worden. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ui en knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Fruit de ui en knoflook in wat kokosolie.

Couscous met gamba's

Couscous met gamba's

Kook ondertussen de broccoli gaar (ik doe altijd 8 minuten) en bereid de couscous volgens de verpakking in een pan. Roer de couscous tussentijds goed door zodat het losse korrels blijven. Wanneer deze gaar is, doe je de helft van het pesto mengsel er doorheen. Doe de deksel op de pan zodat het warm blijft.

Voeg de gamba’s en cherrytomaatjes toe aan het uienmengsel en bak de gamba’s gaar. Dit kan op hoog vuur zodat ook de cherrytomaatjes knappen en warm worden.

Serveer de gamba’s met de couscous en broccoli.

Eet smakelijk!

Couscous met gamba's

Couscous met gamba's

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Getvices 28 mei 2015 at 12:23

Wat ziet dit er heerlijk uit! Thuis nog een paar (ingevroren) gamba’s liggen, dus die kunnen mooi in dit recept worden gebruikt.

Lekker!

Reply

Leave a Comment