DinerPastaReceptenVis

Courgette spaghetti met tomaat en gamba’s

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 januari 2017 0 comments
Courgette spaghetti

Sinds het nieuwe jaar heb ik vooral zin in lichte en verse maaltijden. Geen vettige happen, geen zoetigheden en geen hele zware maaltijden. Bijzonder om te merken hoe je lichaam daar zelf om vraagt. Deze week ben ik weer lekker in de keuken gedoken en gisteren stond deze courgette spaghetti met tomaat en gamba’s op het menu. Omdat hij zo lekker was, wilde ik hem uiteraard even op de foto zetten!

Courgette spaghetti met tomaat en gamba’s – 3 personen: 
  • 150 gram spaghetti
  • 1 courgette (ca 300 gram)
  • 450 gram cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • halve citroen
  • 50 gram walnoten
  • snuf chilipeper
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 375 gram ongepelde gamba’s
  • basilicum

Zet een pan met water op voor de spaghetti. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie, bak hierin de cherrytomaatjes samen met een 1/2 tl zout in 8 minuten zacht en sappig. De tomaatjes zullen openbarsten en het sap komt er deels uit.

Bak ondertussen in een ander pannetje de walnoten ook zo’n 8 minuten tot deze gaat geuren maar niet aanbrandt. Houd goed in de gaten en schud de walnoten af en toe heen en weer.

Doe de walnoten samen met 1 teen knoflook, een snuf chili, 1/2 tl zout, sap van de citroen en de helft van de cherrytomaatjes in de keukenmachine. Pureer tot een saus.

Kook ondertussen de spaghetti al dente (proef tussendoor even, ik doe dit nooit met een kookwekker) en maak slierten van de courgette. Ik doe dit met een spirelli. Wanneer de spaghetti klaar is giet je deze af en meng je de saus en courgetti door de pasta. Zet op een laag vuurtje om warm te houden.

Verhit de laatste eetlepel olijfolie in het pannetje waarin je net ook de tomaatjes hebt gebakken, hoeft niet schoongemaakt te worden. Voeg de knoflook toe en bak even kort aan. Voeg daarna de gamba’s toe en bak deze in zo’n drie minuten roze en gaar.

Schep de courgette spaghetti op een bord, verdeel er de gamba’s en nog wat tomaatjes overheen en maak af met flink wat basilicum.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 425,6 calorieën
24,5 gram eiwit – 45,6 gram koolhydraten – 14,5 gram vet

Courgette spaghetti

Courgette spaghetti

image_print

Leave a Comment