ReceptenSaladeVegetarisch

Courgette noedels Thaise wijze

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 augustus 2015 0 comments
courgette noedels

Courgette noedels of pasta kennen we denk ik inmiddels allemaal wel. Op Ibiza at ik courgette noedels op Thaise wijze, een hele verrassing ten opzichte van hoe ik ze meestal eet; op Italiaanse wijze. Ik heb de kokkin naar de ingrediënten gevraagd en daar mijn eigen draai aan gegeven, met onderstaand overheerlijk gerecht als resultaat. Wanneer je nog een koolhydraatbron wilt toevoegen om er een grote maaltijd van te maken, zou je noedels kunnen overwegen, bijv. boekweit of soba.

Voor 2 personen:

  • 400 gr courgette (1 tot 1,5)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 cm geraspte gember
  • koffielepel chilipeper
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • handje verse koriander
  • 75 gram cashewnoten

Maak slierten van de courgette met een Spirelli. Doe in een vergiet en bestrooi met wat zout zodat eventueel vocht wordt opgenomen.

Snijd ondertussen de tomaatjes fijn en hak ook de koriander fijn. Maak een dressing van het limoensap, de gember, chilipeper, olijfolie peper en zout.

Schep de dressing door de courgette noedels, samen met de tomaatjes. Bestrooi met koriander en cashewnoten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p: 304 calorieën
11,9 gr eiwit – 21,8 gr koolhydraten – 18,2 gr vet

courgette noedels

courgette noedels

image_print

Leave a Comment