DinerEatReceptenVlees

Courgette lasagne met kip en pesto

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 juli 2015 2 Comments
courgette lasagne

Mijn moeder maakte vroeg heel vaak een te lekkere lasagne. Stiekem is dat nog steeds mijn favoriet, maar er gaat een enorme lading crème fraîche in en natuurlijk lasagnebladen. Ik besloot daarom het recept eens te maken zonder de crème fraîche en zonder de lasagnebladen en dat bleek echt een groot succes. Super smaakvol en heel vullend doordat er kip en courgette in zit.

Voor 3 à 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 3 tomaten in plakjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 2 el groene pesto
  • pakje gezeefde tomaten
  • Parmezaanse Kaas
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgettes overlangs in lange dunne plakken. Verhit wat olie in een grote grillpan en grill de courgettes aan beiden kanten tot er een bruin korstje op komt. Leg op een bord met daartussen keukenpapiertjes om het vocht op te laten nemen.

Snijd nu de kipfilet heel klein en bak deze in wat kokosolie op hoog vuur gaar. Roer de pesto door de kipfilet en laat staan.

Fruit nu de klein gesneden knoflook en ui, voeg daarna de champignons toe en laat even bakken. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Laat even pruttelen en breng op smaak met flink peper en wat zout.

Schep een beetje tomatensaus in een ovenschaal en leg daar een paar plakken courgette op. Verdeel 1/3 van het kipmengsel en een 1/4 van de tomaten saus eroverheen. Beleg rijkelijk met tomaat. En herhaal dit drie lagen. Eindig met courgette, tomatensaus en tomaat en bestrooi met wat Parmezaanse kaas voor een pittige smaak.

Zet 20 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.

Wij hadden nog een kwart over en deze heb ik de volgende dag koud als lunch gegeten, een aanrader!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 265 calorieën
26,4 gr eiwit – 12,8 gr koolhydraten – 11,5 gr vet

courgette lasagne

courgette lasagne

image_print

2 Comments

Healthy 8 december 2015 at 09:30

Heerlijk recept!

Reply
Sport en eetdagboek #21 - Eat.Run.Love. 14 september 2015 at 07:01

[…] heb ik courgette lasagne gemaakt en daar heb ik nog een portie van over die ik meeneem als lunch. Omdat deze nagenoeg geen […]

Reply

Leave a Comment