SportWorkout

Core workout video van 5 minuten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 april 2015 5 Comments
core workout video

Op dezelfde dag als dat we de workout met de Medicin ball opnamen, namen we ook een video op zonder gewichten. Ook een een korte, maar effectieve workout van 5 minuten die perfect achter een rondje hardlopen aan te plakken is. Ik ben behoorlijk aan het zweten en puffen in de video, dan zie je ook gelijk dat het mij ook niet altijd makkelijk af gaat!

6 oefeningen die iedereen kan uitvoeren, kijk en doe mee!

Mountain climbers met push up

Dit is momenteel één van mijn favo oefeningen om te doen, bij deze oefening gaan je buikspieren namelijk echt branden. Daarnaast is hij zeer effectief om dat je je hele core goed moet aanspannen om in de plank te blijven staan en je een push up tussendoor doet. Uitvoering: ga in een plankhouding op handen en tenen staan en trek om en om je knie naar je borst toe, na vier herhalingen maak je een push up. Te zwaar? Trek je knieën dan langzamer naar je borst toe, doe de push up op je knieën of laat de push up weg.

core workout video

Zij plank met rotatie

Ga op je zij liggen, zet je elleboog onder je bovenlichaam en til je heupen omhoog. Vind je dit zwaar genoeg, houd dan zo vast. Anders reik je met je hand richting de lucht en maak je een rotatie onder je lichaam door.

core workout video

Leg raises

Ga op je rug liggen met je handen strak naast je lichaam. Til je voeten in een hoek van 90 graden in de lucht (of iets minder ver, als je net zoals ik hele strakke hamstrings hebt) en laat vervolgens je voeten zakken tot net boven de grond. Breng ze weer omhoog en herhaal. Hier ga je de lage buikspieren lekker voelen!

core workout video

V-ups

Ga zitten met je handen achter je op de grond en til je voeten in de lucht. Trek je knieën naar je borst en strek je benen weer uit. Als je hem iets zwaarder wilt maken, doe je dit met je handen los van de grond.

core workout video

Spiderman plank

Bij deze oefening is de plank op handen en voeten weer je startpositie. Trek je rechterbeen naar je rechteroksel, vervolgens naar je linkeroksel en daarna richting je neus. Dit is één herhaling, wissel van kant en werk om en om.

core workout video

Plank

De plank kennen we inmiddels allemaal wel, een zeer effectieve oefening voor de hele core! Ga op je knieën en ellebogen zitten, strek eerst je ene been naar achteren en dan de andere zodat je in een rechte plank komt te staan. Trek je schouders iets omhoog en naar achteren, span je core goed aan en laat je billen iets zakken (niet gaan doorhangen!). En vasthouden maar.

core workout video

Dat was hem alweer! Kort maar effectief, daar houden we van! Zijn er nog oefeningen/workouts waar jullie graag meer over willen weten? 

Mijn gehele outfit is van Asics: schoenen – tight – shirt

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
Esther 9 juni 2016 at 12:05

Hey, lekkere workout, die gaat mee op vakantie :-) Hoeveel herhalingen per oefening maak je? Grtz,Esther.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 9 juni 2016 at 12:13

Ik houd 40 seconden per oefening aan met 10 seconden rust!

Reply
Variatie in het hardlopen - Eat.Run.Love. 20 augustus 2015 at 07:00

[…] circuittraining Weerstand band workout Core workout met ab wheel 5 minuten core workout met lichaamsgewicht 5 minuten core workout met medicin […]

Reply
Sporten met hitte - Eat.Run.Love. 29 juni 2015 at 07:01

[…] Een paar zonnegroeten om de dag mee te beginnen, 10 minuten hoepelen tijdens een avond picknick of 5 minuten workouts voor het slapen gaan. Op deze manier doe je door middel van korte, effectieve workouts toch nog iets aan je beweging. Start de dag met een zonnegroet 10 minuten hoepelen in het park 5 minuten core workout […]

Reply
Sporten tijdens vakantie - Eat.Run.Love. 18 mei 2015 at 21:33

[…] gaat voor de core workouts dan heb je zelfs geen schoenen nodig. Je kunt natuurlijk ook mijn vijf minuten core workout doen of gewoonweg wat plank oefeningen. Score wanneer je geen ruimte hebt om sportschoenen mee te […]

Reply

Leave a Comment