SportWorkout

Coole kleding voor in de sportschool

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 mei 2018 0 comments
Coole kleding voor in de sportschool

Als je buiten sport heb je vaak te maken met een verkoelend windje, of in ieder geval frisse lucht. In sportscholen, fitnesszalen of CrossFit boxen is die frisse lucht vaak verder te zoeken. Als je mazzel hebt, is er een goed ventilatiesysteem, maar anders is het gewoon benauwd en zweten geblazen. Het is dan wel fijn als je daar je kleding op aanpast, of in ieder geval dat het lekker en comfortabel zit. Maar waar let je dan precies op? Ik heb al vaker vragen gekregen over welke kleding fijn is voor bijvoorbeeld Crossfit. De afgelopen weken heb ik de nieuwe Ceramicool collectie van Odlo getest en ik kan je vertellen dat is best coole kleding voor in de sportschool. In deze blog tips waar je op kunt letten bij het uitkiezen van jouw kleding.

Lekker zittende kleding

Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor lekker zittende en comfortabele kleding. Je hebt er niets aan als je een te kleine maat draagt (strak, schuren, knellen, afzakken), dus kies gewoon een maat die past. Persoonlijk vind ik een tight – kort of lang – het allerlekkerste zitten. Maar wel eentje die niet afzakt. Broeken zonder touwtjes hebben daar nogal een handje van, maar deze Odlo tight heeft geen touwtjes en zakt toch niet af. Qua tops kies ik persoonlijk vaak voor wat ruimere tops, lekker wat bewegingsvrijheid! Qua pasvorm is de Ceramicool collectie van Odlo ontweropen volgens een bodymapping-systeem. Naadloze inzetten zorgen voor bewegingsvrijheid of juist ondersteuning op specifieke plaatsen. Bij de gewrichten van de knieën en ellebogen biedt de kleding ultieme bewegingsvrijheid, terwijl compressie-inzetten in de broeken zorgen voor extra spierontspanning. Dankzij de ribbelstructuur blijft de kleding op haar plaats zitten, zelfs wanneer je veeleisende oefeningen uitvoert.

Coole kleding voor in de sportschool

Coole kleding voor in de sportschool

Coole kleding voor in de sportschool

Afkoelen maar

Punt 2 waar ik heel kritisch op ben is de stof. Ik heb niets aan katoen (neemt geen vocht op en blijft nat) en ook niet aan hele synthetische materialen (zweterig en gaat stinken). Mijn sportkleding moet mijn zweet goed opnemen maar vervolgens ook lekker blijven zitten. Uniek aan de Ceramicool kledinglijn is dat de stof de temperatuur van de huid tot 1 graden kan laten dalen. Huh? Hoe dan? En dat is toch helemaal niet veel? Het lijkt inderdaad niet veel, maar elke graad is er eentje kan ik je vertellen. Denk maar eens aan die keer dat je 1 graden koorts had. De technologie zorgt ervoor dat keramische micro onderdeeltjes in de stof lichaamswarmte onmiddellijk absorberen en de temperatuur laat dalen. De mesh-inzetten op de plaatsen waar het lichaam het meest transpireert, voeren vocht via piepkleine luchtkanalen effectief af.

De ultieme test

Heel eerlijk? Ik was best sceptisch over de kleding die ik van Odlo ontving. De broek voelde vrij dik aan, er zat geen touwtje in en zou hij wel squat proof zijn? Het shirtje voelde aan als een doodnormaal shirtje, met leuke details. Ik testte de kleding voor het eerst tijdens een Olympic Lifting les. Een les waarbij we altijd op een hele kleine ruimte staan, zonder frisse lucht en waarbij ik veel moet squatten. Ik was echt positief verrast. Het zat lekker, ik kreeg het niet bloedheet en de broek bleef perfect zitten. Uiteraard ben ik niet klaar met testen na één keer. De kleding bleef mooi in de was (ook een groot pluspunt) en zat vervolgens ook tijdens de volgende lessen perfect. Ondanks dat de stof van deze broek vrij dik is, voelt dit helemaal niet zo. En het printje en de kleur is toch ook top? Ja, ik heb deze kleding ontvangen van Odlo, maar ik zou er niet zo positief over schrijven als ik niet zo enthousiast zou zijn. Dikke duim omhoog voor Odlo!

Coole kleding voor in de sportschool

Coole kleding voor in de sportschool

De kleding van Oldo kun je kopen op de website, bij Run2Day, Bol.com en All4Running.

Foto’s: Barbellphotography

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment