Hotspots & Travel

Citytrip Dubrovnik

posted by Amanda 1 mei 2018 0 comments
citytrip dubrovnik

♥ Blog geschreven door Amanda 

In april ging ik voor een lang weekend naar Dubrovnik, een havenstad in Kroatië. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en I couldn’t agree more! In deze blog deel ik graag mijn tips met je.

Dubrovnik ligt op zo’n 2 uur en 20 minuten vliegen vanaf Schiphol. Met de bus ben je in een half uur in het oude stad. Dit gedeelte wordt omringd door hoge stadsmuren en het meeste is eigenlijk hierbinnen te beleven. En Game of Thrones liefhebbers kunnen hun hart hier ophalen: een aantal scenes van deze serie zijn in Dubrovnik gefilmd.

citytrip dubrovnik

De stadsmuren

Plan ’s ochtends vroeg of einde dag (vanwege de drukte en warmte) een wandeling over de stadsmuren. In zo’n anderhalf uur loop je om de stad heen. Kodak momentjes gegarandeerd!

Restaurants

Slenter door de straatjes van de (relatief kleine) stad en haal een ijsje bij Peppino’s. Er zijn veel restaurants waar je relatief goedkoop kan eten. Wil je uitpakken? Ga dan naar rooftopbar Above5, het enige rooftop restaurant in de stad waar je enorm lekker (en luxe) kan dineren. Of eet Bosnisch bij Taj Mahal, ook echt de moeite waard. De laatste avond zijn we bij Orsan Yacht Club gaan eten, een romantisch visrestaurant in de haven.

citytrip dubrovnik

Uitkijkpunt

Voor het mooiste uitzicht neem je de kabelbaan (of benenwagen) naar boven. Heerlijk staren naar alles wat er zich onder je afspeelt. Ik kon hier geen genoeg van krijgen! Je kan hier ook prima wat eten of drinken bij een van de restaurantjes.

Cavtat

Na twee dagen in en rondom de oude stad slenteren, waren we aan iets nieuws toe. Dus namen we een Uber naar Cavtat, een plaatsje op dertig minuten rijden van de oude stad. Hier hebben we lekker gewandeld, koffiegedronken en van het uitzicht genoten. De terugweg zijn we met een bootje over het water gegaan.

citytrip dubrovnik

Ik kijk terug op een heerlijke stedentrip! Ben jij ook van plan om naar Dubrovnik te gaan? Let me know!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment