Hotspots & Travel

City Hall || Leiden

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 augustus 2015 0 comments
City Hall Leiden

In het hart van het centrum van Leiden vind je City Hall, een Italiaanse Bistro Bar. Het restaurant is deels gevestigd in het stadhuis. Het terras kijkt uit op de grachten (als er geen markt is) en het restaurant zelf bestaat uit een grote serre en een twee verdiepingen tellende binnenruimte. De serre is heel erg licht en wat chiquer ingericht naar mijn mening, het restaurant en de bar zelf zijn wat industriëler ingericht met veel steen, hout, weinig licht en kasten vol Italiaanse producten.

City Hall Leiden

Je kunt bij City Hall terecht voor gerechten met pure, eenvoudige en eerlijke ingrediënten. Geen menu vol pizza’s en pasta’s, maar kleine hapjes voor bij de borrel, bruschetta’s, antipasti, vlees- en visgerechten en natuurlijk ook pizza’s en pasta’s.

Ik was er samen met vriendin F. rond borreltijd dus konden genieten van de eerstgenoemde producten. Het eerste waar ons oog op viel was de burrata om te delen met twee personen. Die keuze was dan ook snel gemaakt en er kwam een grote plank met super zachte en smaakvolle burrata, samen met op je tong smeltende 18 maanden gerijpte parmaham, rode vleestomaten, bruschetta’s met knofook en olie en grote groene olijven. De burrata was voortreffelijk, klein minpuntje aan de plank? Er had iets meer tomaat bij mogen zitten voor een frisse smaak. Na de burrata zaten we eigenlijk vol, maar er stond zoveel lekkers op de kaart dat we nog wel iets wilden bestellen. We kozen voor de gamba’s gemarineerd in witte wijn, rode peper, knoflook en peterselie. Van de kok ontvingen we ook een viertal bruschetta’s om te delen; de traditionele met tomaat en knoflook, één met carpaccio, één met vitello tonnato en één met zalm. Daarna was het eigenlijk echt klaar, maar de vriendelijke serveerster wist ons er van te overtuigen dat we de Torta Di Limoncello moesten proeven; een specialiteit van het huis. En daar was niks over gelogen, wat was dit taartje lekker. Zo zuur dat je het speeksel gelijk loskomt in je mond, maar toch ook zoet en fris.

City Hall Leiden

City Hall Leiden

City Hall Leiden

City Hall Leiden

We gingen weg rond een uurtje of 6, maar ’s avonds hoefde ik niks meer te eten. De prijzen zijn zeer betaalbaar; alle vlees- en visgerechten zijn onder de €20, de pasta’s en pizza’s rond de €15, voorgerechtjes onder de €10. Daarnaast hebben ze een hele goede deal; als je voor 19.00 komt eten, betaal je slechts €10 voor een pizza of pasta. En oh ja, je kunt ook speltpasta bestellen!

City Hall
Stadhuisplein 3
Leiden

City Hall Leiden

City Hall Leiden

City Hall Leiden

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment