ReceptenZoete tussendoortjes

Citroen kwarktaart

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 augustus 2015 1 Comment
citroen kwarktaart

Afgelopen dinsdag was ik jarig en ondanks dat ik niet van plan was om te vieren, kwamen afgelopen vrijdag mijn ouders, broertje en zijn vriendin lekker eten. En dat betekende dat ik toch weer in de keuken ging staan om iets te bakken. Ik had nog een lading Yogi & Yousef’s dadels liggen, het moest iets zijn wat tevens als dessert kon fungeren en ik wilde een niet al te ongezonde taart maken in verband met mijn sportvasten avontuur. Het werd dus citroen kwarktaart. Heel eenvoudig, maar heel lekker. En een dag later het perfecte ontbijtje!

Nog niet eerder at ik Yogi & Yousef’s dadels, maar dit zijn dus serieus de lekkerste dadels die ik sinds tijden heb gegeten. Het zijn zogenaamde sukkary dadels, een 100% natuurlijke, zachte en zoete dadel die qua smaak richting caramel gaan. In totaal zijn er 400 verschillende dadelsoorten, geen wonder dat de smaak per dadel zo kan verschillen. Dadels bevatten relatief veel koolhydraten en zijn echte suikerbommetjes. Toch kun je het niet vergelijken met normaal snoepgoed, want ze bevatten ook veel vitamine C, vitamine B, koper, kalium en magnesium en zijn daarmee toch een verantwoord tussendoortje, maar met mate. De dadels van de twee vrienden Yogi & Yousef zijn echt heel zacht, sappig en smaakvol. De dadels zijn verkrijgbaar in een snackverpakking van 3 en in een snackbox bij diverse winkels of online te koop in een groot verpakking van 3 kilo. Ik ben serieus aan het overwegen om deze te kopen! Een Yogi & Yousef dadel bevat 21 calorieën en is daarmee een prima tussendoortje.

citroen kwarktaart

Ok, zijn jullie klaar voor het recept?

Kwarktaart, 12 stukjes

  • springvorm 26 cm
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram amandelen
  • 100 gram Yogi & Yousef’s dadels
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram volle kwark
  • 250 gram slagroom
  • 200 ml water
  • 4 gram agar agar
  • 100 ml citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • 250 gram blauwe bessen
  • sap van 1 limoen
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Hak de dadels en amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg de roomboter en amandelmeel toe en meng tot een deegbal. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en zet voor 25 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.

Meng het sap en de rasp van de citroen door de kwark. Klop de slagroom op en meng deze door de kwark. Verwarm het water in een pannetje met de agar agar. Breng het water aan de kook, zet daarna het vuur laag en blijf goed doorroeren tot alle agar agar is opgenomen in het water.

Spatel dit mengsel voorzichtig door de kwark tot alles één substantie is. Giet op de bodem van de taart en laat minimaal 12 uur opstijven in de koelkast.

Maak een sausje van de blauwe bessen door deze te verwarm in een steelpannetje; plet een aantal bessen en voeg een eetlepel water, het limoensap en de kokosbloesemsuiker toe. Breng aan de kook, laat even doorkoken zodat de saus iets indikt en laat vervolgens afkoelen.

Serveer de taart met de blauwe bessen saus.

Voedingswaarden per stuk: 255,5 calorieën
5,9 gr eiwit – 9,1 gr koolhydraten – 21,4 gr vet 

citroen kwarktaart

citroen kwarktaart

citroen kwarktaart

image_print

1 Comment

Smoothie met banaan, dadel en kaneel + WIN! - Eat.Run.Love. 8 november 2015 at 07:01

[…] en Youssef heeft in samenwerking met een aantal bloggers een heel leuk receptenboekje gemaakt. De Citroen kwarktaart van Eat.Run.Love staat er ook in! Bij een besteding van €15 in de webshop van Yogi & Youssef […]

Reply

Leave a Comment