EatReceptenZoete tussendoortjes

Chocolate chip koekjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 mei 2015 5 Comments
chocolate chip koekjes

Vroeger kocht ik het liefst elke week chocolate chip cookies, triple chocolate. Maar op een gegeven moment stapte ik over op alleen chocolade en verdwenen de koekjes een beetje uit mijn gedachten. Tot ik laatst door de supermarkt liep en ineens ontzettend zin had in chocolate chip cookies, maar dan wel gezonde. Ik ging aan de slag dus. Ik ben klein begonnen en heb maar 6 koekjes gemaakt, en dat is maar goed ook want ze waren binnen no time op. Maar je kunt het beslag natuurlijk eenvoudig verdubbelen!

Voor 6 koekjes

  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr havervlokken
  • 50 gr dadels
  • 50 gr pure chocolade
  • 3 el kokosolie
  • 1/2 tl vanillepoeder

Verwarm de oven op 180 graden.

Laat de dadels minimaal een kwartier weken in kokend water. Giet het meeste water af, maar houd ongeveer 1 à 2 eetlepels bij de dadels. Doe ik een keukenmachine en hak fijn. Doordat ze zacht zijn, gaat dit makkelijker. Voeg nu alle overige ingrediënten behalve de chocolade toe en laat draaien tot het een glad mengsel is geworden.

Hak nu de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag, laat nog één keer kort draaien om de chocolade te mengen, maar zorg dat het niet één grote, kleverige massa wordt.

Schep nu een lepel van het beslag eruit en maak er een bolletje van, dit gaat het makkelijkste met je handen. Leg op een bakplaat en duw eventueel nog iets platter.

Zet de koekjes 15 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Dit zal een opgave worden vanwege de heerlijke geur waarmee het huis wordt gevuld, maar als je ze goed laat afkoelen worden ze knapperig.

chocolate chip koekjes

5 Comments

Smoothie met banaan, dadel en kaneel + WIN! - Eat.Run.Love. 8 november 2015 at 07:01

[…] Gember chocoladecake – Wortel muffins – Salade met granaatappel en aubergine – Chocolate chip cookies – Gevuld […]

Reply
Tamara 27 mei 2015 at 12:41

Gemaakt en heel lekker!!! Ze werden wel heel compact, volgende keer probeer ik hoe het uitpakt als ik de havermout heel laat, banaan en bakpoeder toevoeg. Maar er komt dus zeker n volgende x :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 mei 2015 at 10:04

Heb je havermout of havervlokken gebruikt? Ik heb namelijk hele havervlokken gebruikt. Maar alsnog zijn ze redelijk compact ja, ik houd daar wel van juist. Maar je kunt iets meer havermout toevoegen of idd een banaantje. Denk wel dat ze dan heel zoet worden!

Reply
Eline 25 mei 2015 at 21:59

klinkt heerlijk!

Reply
Danielle 24 mei 2015 at 11:40

Hmm klinkt goed! Dit recept ga ik eens proberen!

Reply

Leave a Comment