ReceptenZoete tussendoortjes

Chocolade dadelrepen met hennepzaad

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 oktober 2014 4 Comments
dadelrepen maken

Het perfecte sporterstussendoortje? Deze chocoladerepen met hennepzaad! Boordevol gezonde vetten, eiwitten en magnesium. Ik eet deze repen graag als ik weet dat ga sporten, na het sporten of gewoon, als ik er zin in hebt.

Voor ca. 10 repen

  • 100 gr gehakte walnoten
  • 175 gr dadels
  • 50 gr cacaonibs
  • 50 gr hennepzaad
  • 25 gr lijnzaad
  • 25 gr kokosrasp
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el appelstroop *

* Let op: de meeste appelstroop uit de supermarkt bevat veel toegevoegde suiker, kijk dus goed op het etiket of je een natuurlijke appelstroop hebt. Ik heb appelstroop van Zonnatura die gemaakt is van ingedikt appelsap en dus alleen natuurlijke suikers heeft.

Doe de dadels samen met kokosolie en appelstroop in een keukenmachine en maal fijn tot een plakkerige massa. Voeg vervolgens alle overige ingrediΓ«nten toe en mix nogmaals. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en stort hier het mengsel in. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel, bestrooi met wat kokosrasp en druk nogmaals goed Β aan.

Zet een paar uur in de koelkast om de reep hard te laten worden en snijd deze daarna in gelijke stukken. Ik verpak ze per stuk in vershoudfolie en leg ze dan weer in de koelkast. Zijn met gemak een paar weken houdbaar op deze manier!

Dit recept is gebaseerd op een recept van Rens Kroes

SONY DSC

image_print

4 Comments

Smoothie met banaan, dadel en kaneel - Eat.Run.Love. 28 november 2015 at 18:01

[…] meer recepten met dadels: – Chocolade dadelrepen met hennepzaad – Gember chocoladecake – Wortel muffins – Salade met granaatappel en aubergine […]

Reply
Fit diary #13 - Eat.Run.Love. 6 oktober 2014 at 16:23

[…] ‘s morgens niet als ik ga hardlopen, maar omdat het een intervaltraining was besloot ik een chocolade dadelreep te eten. Op het programma stond 4x 2 km in 9.52 minuten met daar tussen 500 m rust. Uiteindelijk heb […]

Reply
Eline 5 oktober 2014 at 10:36

Lekker!

Reply
Manon 5 oktober 2014 at 08:21

Oeh die zien er heel erg lekker uit! Dit recept ga ik onthouden :)

Reply

Leave a Comment