OntbijtReceptenSpreads & Dips

Chocolade-hazelnoot & amandelpasta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 februari 2015 2 Comments
chocoladepasta maken

Bij vlagen eet ik zoete smeersels zoals chocoladepasta en pindakaas op rijstwafels. Als ik zo’n fase heb, gaan er potten en pakken doorheen! Prima als je een pot biologische pindakaas koopt, maar chocoladepasta is over het algemeen toch niet heel erg gezond en wilde ik dus toch eens zelf maken. Ook heb ik in de winkel vaak voor amandelpasta gestaan, deze heb ik dus ook direct zelf gemaakt.

Voor een potje chocolade -hazelnootpasta:

  • 150 gram hazelnoten
  • 4 el rauwe cacaopoeder
  • 4 el agavesiroop
  • 1 el vanille extract
  • snufje zeezout
  • 100 ml amandelmelk

Maak eerst een pasta van de hazelnoten door deze een minuut of 10-15 te laten draaien in eenย foodprocessor of keukenmachine. Van stukjes hazelnoot, gaat het naar poeder naar pasta. Voeg vervolgens alle overige ingrediรซnten behalve de melk toe en laat weer draaien. Voeg daarna scheutje voor scheutje de amandelmelk toe zodat er een smeuรฏge pasta ontstaat.

chocoladepasta maken

Voor een potje amandelpasta:

  • 200 gram rauwe amandelen
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • evt. honing

Doe alle ingrediรซnten in de foodprocessor en laat net als bij de hazelnootpasta deze weer net zo lang draaien tot er een pasta ontstaat. Proef de pasta en maak eventueel wat zoeter met een beetje honing.

chocoladepasta maken

image_print

2 Comments

Anti 10 februari 2015 at 09:24

ziet er goed uit, hoe lang kun je ze ongeveer bewaren?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 10 februari 2015 at 10:58

Chocoladepasta week of 2 door toevoeging melk, amandelpasta met gemak een maand.

Reply

Leave a Comment