EatOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Chocolade havermout

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 maart 2016 0 comments
Chocolade havermout

De laatste weken ben ik weer op de chocolade toer, alles waar chocolade in zit, eet ik graag. Zo deelde ik al een bananenbrood met chocolade, maar heb ik nu weer een receptje voor chocolade lovers; chocolade havermout. Ok, het is geen echte chocolade, want ik maak deze havermout met rauwe cacao, maar als je van chocolade houdt, raad ik zeker aan om hem eens te proberen!

Voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 1 flinke el rauwe cacao (15 gram)
  • 1 el kokosrasp (10 gram)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 banaan
  • 50 gram blauwe bessen

Doe de havermout, cacao en kokosrasp in een pannetje en meng goed. Giet de melk erbij en breng aan de kook. Prak ondertussen de banaan fijn en voeg deze alvast toe aan de havermout. Laat wanneer het kookt nog een paar minuten doorkoken tot de havermout dikker is geworden.

Doe in een schaaltje een top af met blauwe bessen en eventueel nog wat extra kokossnippers.

Voedingswaarden: 449 calorieΓ«n
11 gram eiwit – 73 gram koolhydraten – 12 gram vet

Chocolade havermout

Chocolade havermout

image_print

Leave a Comment