EatOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Chocolade granola

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 september 2016 0 comments
Chocolade granola

Al maanden maak ik elk weekend dezelfde granola. Gewoon, omdat ik deze zo lekker vind. Maar het is ook wel eens lekker en goed voor de afwisseling om eens iets anders te maken. Omdat ik zin had in een chocolade ontbijtje besloot ik chocolade granola te maken die ik aftopte met pure chocolade. Een aanrader, maar niet voor elke dag!

Voor 10 porties:

  • 250 gram havervlokken
  • 20 gram cacaopoeder
  • 40 gram hazelnootpasta (notenpasta, geen chocoladepasta)
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram honing
  • 10 gram kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de hazelnoten en roer deze samen met het cacaopoeder door de havervlokken. Smelt in een klein pannetje de kokosolie samen met de honing en roer daar de hazelnootpasta doorheen. Zorg dat dit een vrije gladde substantie wordt en meng het dan met de havervlokken. Zorg dat alle vlokken bedekt zijn met de honingpasta.

Zet voor 25 minuten in de oven en laat afkoelen.

Voor een echt feestontbijtje pureer je wat mango. Schep wat mango in een glas, verdeel er kwark over, een laagje granola en herhaal dit nogmaals. Top je ontbijtje af met wat pure chocolade. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie granola: 90.9 calorieën
5,2 gram eiwit – 19,5 gram koolhydraten – 9,6 gram vet

Chocolade granola

Chocolade granola

Dit vind je wellicht ook lekker: 
Granola met pecannoten en blauwe bessen
Granola met citroen en gember
Boekweitgranola met rauwe cacao

image_print

Leave a Comment