DinerReceptenVlees

Chili con carne

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 december 2017 0 comments
Chili con carne

Toen ik gisteren thuis kwam stond er een grote pan chili con carne op, een heerlijk maaltje voor de koude winterdagen als je het mij vraagt! Mijn vriend had de chili con carne ’s middags al gemaakt waardoor alle smaken heerlijk waren ingetrokken. Mocht je daar geen tijd voor hebben dan zou ik zeker aanraden om het al een dag eerder klaar te maken. Veel lekkerder dan klaar maken en direct opeten. Oh ja, en aan de ingewikkeldheid van dit recept ligt het niet. Want het is letterlijk alle ingrediรซnten in de pan gooien en wachten maar!

Chili con carne

3 personen

  • 250 gram gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken kidneybonen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s (mix)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl chili

Gebruik een grote braadpan. Bak het gehakt op hoog vuur aan.

Snijd de ui, knoflook en paprika in blokjes. Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak een paar minuten tot deze glazig gaat zien. Voeg nu alle overige ingrediรซnten toe en breng aan de kook. Laat minimaal 30 minuten sudderen, maar liefst dus langer!

Eet smakelijk.

Voedingswaarden p.p.: 481 calorieรซn
33,9 gram eiwit – 41,3 gram koolhydraten – 16,1 gram vet

Leave a Comment