OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Chia pudding met kokos, granaatappel en hazelnoten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 september 2015 1 Comment
chia pudding

De perfecte chia pudding, mij lukte het nooit. Altijd bleef hij vloeibaar en was het geen echte pudding. Laatst had ik toch weer zin om er ermee te experimenteren en ben ik erachter gekomen hoe je de perfecte chia pudding maakt. De volgende ochtend maakte ik de chia pudding af met kokos, granaatappel en hazelnoten. Een perfect vullend ontbijtje met hoogwaardige eiwitten!

Nog even over chiazaad; dit kleine, zwarte zaadje (niet te verwarren met maanzaad) zit bomvol natuurlijke proteïne, plantaardige omega-3, vezels en mineralen. Zeer relevante voedingstoffen voor sporters! Zo zit er in 100 gram chiazaad 17 gram eiwitten en 42 gram koolhydraten (waarvan 34 gram vezels).

Chia pudding voor 1 persoon

  • 25 gr chiazaad (2,5 eetlepel)
  • 150 ml plantaardige melk*
  • 1 tl honing
  • 20 gr hazelnoot
  • 50 gr granaatappel

*Ik gebruikte Provamel Rijst-Kokosmelk voor een natuurlijke, zoete smaak. Met deze melk hoef je geen extra kokos toe te voegen. 

Het makkelijkste is om een goed afsluitbaar bakje te gebruiken; doe hier de chiazaad, honing en melk in en meng goed door. Sluit het bakje af en schud deze na 10 minuten stevig, herhaal dit na weer 10 minuten. Je zult nu al zien dat het mengsel een pudding vorm aanneemt. Zet voor een nachtje in de koelkast en volgende ochtend heb je de perfecte pudding!

Als je wat langer de tijd hebt, kun je laagjes maken van de granaatappel en chiapudding. Anders gebruik je het gewoon samen met de hazelnoot als topping! Bestrooi eventueel met nog wat extra kokos.

Na het eten wel even een glas water drinken om te voorkomen dat er chiazaadjes tussen je tanden blijven zitten! Eet smakelijk!

Voedingswaarden (excl. extra toppings): 404 calorieën
8 gr eiwitten – 46 gr koolhydraten – 21 gr vet

chia pudding

chia pudding

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Marlotte 20 september 2015 at 08:03

Oh, ik ben echt gek op chia pudding! Ik heb het nog nooit gegeten met kokos, granaatappel en hazelnoten. Binnenkort maar eens uitproberen!

Reply

Leave a Comment