OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Chai Winter Porridge

posted by Diantha - By LIMA 18 maart 2016 1 Comment
Chai Winter pap

♦ Blog geschreven door Diantha 

Vandaag deel ik met jullie (nu het nog kan) het recept van onze Chai Winter Porridge. De eerste zonnestraaltjes hebben we al gehad, maar nu het nog kan deel ik heel graag het recept van onze winter porridge. Omdat ik het zelf super lekker vind en daarnaast zeker een aanrader als je jouw dag met een goed vullend voedzaam ontbijt wil beginnen!

Onderstaande hoeveelheden gebruiken we voor 1 pannetje/ 1 persoon. Ik moet er wel bijzeggen dat het vrij veel is, je zou ook de helft van de hoeveelheden kunnen gebruiken.

Ingrediënten;

  • 100 gram boekweit heel *
  • 300 gram ongezoete amandelmelk
  • theelepel kaneel
  • theelepel gember
  • halve theelepel kardemom gemalen
  • halve theelepel kruidnagel gemalen
  • eetlepel maple syrup
  • 1 eetrijpe peer in stukjes gesneden
  • snuf zout en peper

*Het is belangrijk dat je hele boekweit gebruikt want dan hou je nog een lekkere ‘bite’ in de porridge. Je kunt ook gebroken boekweit gebruiken maar dan krijg je meer de structuur van havermoutpap. Wij gebruiken de boekweit heel van Ekoland.

Meng alle ingrediënten (m.u.v. van de maple syrup en de peer) in een pan en laat op middelhoog vuur zacht koken tot de amandelmelk opgenomen wordt door de boekweit en je de structuur krijgt van pap. Blijf ondertussen wel goed roeren zodat de boekweit niet aankoekt onder in de pan, kijk voor de aanwijzingen op de verpakking hoe lang dit ongeveer duurt. Zodra het mengsel dikker is geworden voeg je maple syrup en de peerstukjes toe. Laat even mee warmen en serveer in een leuke kom of klein pannetje.

Wij gebruiken als topping gekarameliseerde pecannoten, granaatappelpitjes en hennepzaad. Maar ander fruit of noten kan natuurlijk ook!

Tip; wil je jezelf er makkelijk vanaf maken of heb je weinig tijd gebruik dan in plaats van de kaneel, kardemom, gember, peper en kruidnagel kant en klare chai, zoals bijvoorbeeld de Orca Spice van David Rio of Spicy Chai van Baru. En ook geen tijd om een peer in stukjes te snijden? Gebruik dan wat diepvries fruit wat je op het laatste moment toevoegt aan de porridge zoals kersen of frambozen.

Geniet ervan!

Chai Winter pap

image_print

1 Comment

Stefanie Schreurs 22 maart 2016 at 19:09

hmmm klinkt lekker en heerlijk comfort

Reply

Leave a Comment