DinerLunchReceptenSaladeVlees

Ceasar salade met een twist

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 juni 2019 0 comments
ceasar salade

De zomer heeft weer zijn intrede gedaan en dat betekent dat ik zin heb in salades. En ik heb zin om weer wat nieuwe gerechten te maken die ik ook met jullie kan delen. Win-Win! Afgelopen week maakte ik een ceasar salade. Met een twist, want hij is niet helemaal gelijk aan een originele ceasar salade. Zo voegde ik o.a. komkommer toe en maakte ik een iets andere dressing.

Voor drie personen:
 • 2 kropjes romaine sla
 • 150 gram komkommer
 • 1 lente ui
 • 250 gram kipfilet
 • 3 eieren
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • ansjovis (naar smaak)
 • 1 volkoren boterham
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl wild garlic mix*
 • 2 el kwark
 • 2 el mayonaise

* Ik gebruik de wild garlic mix om de dressing te maken, maar je kunt hier ook een ander potje gedroogde kruiden voor gebruiken. Bijvoorbeeld tuinkruiden. 

Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren in 8 minuten hard.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes en bestrooi met peper en zout. Verhit wat olijfolie of bakboter in een pannetje en bak de kip op hoog vuur gaar. Laat afkoelen.

Laat voor de dressing de kruiden zacht worden met 2 tl kokend water en 2 tl olijfolie. Zet even weg en ga verder met het breiden van de salade. Snijd de sla in reepjes, de komkommer in blokjes en de lente ui fijn. Was de sla en meng deze samen met de komkommer en lente ui.

Pers een teen knoflook uit in een schaaltje en voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe. Snijd het brood in blokjes van een centimeter en meng deze met de knoflookolie. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de croutons knapperig.

Maak nu de dressing af door de kwark en mayonaise door de kruiden te mengen en verdun eventueel met een beetje water.

Schep nu alle ingrediënten – de sla, dressing en croutons – door elkaar. Schaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met het ei en ansjovis. Ik voegde geen ansjovis toe omdat mijn vriend er niet zo van houdt, maar achteraf miste ik dat toch wel. Kan het dus zeker aanraden om wel toe te voegen, ga ik volgende keer ook doen.

Erbij serveerde ik gebakken aardappeltjes uit de oven, maar deze kun je ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld wat vers stokbrood.

Bon apetit!

ceasar salade

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment