EatLunchReceptenSaladeVlees

Caesar salade met gegrilde kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 juni 2017 0 comments
Caesar salade met gegrilde kip

Op vrijwel elke lunchkaart in staat wel een variatie op een caesar salade. De officiële caesar salade is niets meer dan sla, croutons, ei en een dressing, bedacht door Caesar Cardini, een Italiaanse chefkok. Persoonlijk vind ik caesar salade met gegrilde kip erg lekker, maar weet je dat ik deze nog nooit zelf heb gemaakt? Daar moest dus eens verandering in komen! Ik maakte een caesar salade met gegrilde kip en een gezonde dressing van yoghurt, mosterd en een klein beetje mayonaise en Parmezaanse kaas. Smullen!

Caesar salade met gegrilde kip

Voor 2 personen

  • 250 gram kipfilet
  • 130 gram romaine sla
  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 eieren
  • 50 gram magere yoghurt
  • 10 gram mayonaise
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Breng water aan de kook en kook de eitjes in 8 minuten hard. Snijd de boterhammen ondertussen in blokjes van een centimeter. Verhit de olijfolie in een pan, gebruik een knoflookpers om de knoflook erin te persen en roer door. Doe de broodblokjes in de pan en bak op middelhoog vuur knapperig. Dit duurt een minuut of vijf.

Snijd ook de sla fijn en maak een dressing van de yoghurt, citroensap, mayonaise, mosterd en Parmezaanse kaas. Meng de dressing door de sla.

Schep de broodcroutons uit de pan in een kommetje. Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi met peper en zout en bak deze in dezelfde pan als waar je het brood in hebt gebakken.

Schep de broodcroutons door de sla en verdeel over twee borden. Pel en snijd de eitjes in vieren en verdeel de kipfilet over de salade. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 432,5 calorieën
43,6 gram eiwit -16 gram koolhydraten – 20,8 gram vet

Caesar salade met gegrilde kip

image_print

Leave a Comment