Hartige tussendoortjesOntbijtRecepten

Hartige scones

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 november 2016 0 comments
hartige scones

♦ Blog geschreven door Diantha 

Een maand geleden bestond By LIMA één jaar. Dat vierden we met ons eigen personeel, maar ook met een aantal leuke bloggers. Ik organiseerde weer een ontbijt event net als in april. Toen serveerde ik scones met frambozen die erg in de smaak vielen, dit keer waren de hartige scones een groot succes. Daarom deel ik deze maand het recept voor de hartige scones, past ook erg goed in deze periode van het jaar!


Hartige scones; +/-  12 kleine scones
  • 390 gram glutenvrije (witte) bloem
  • 325 gram glutenvrije havermout
  • 2 el bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn (basilicum of tijm is ook heel lekker)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el agavesiroop
  • 400 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 ml kokosolie gesmolten
  • 2 el eivervanger (gebroken lijnzaad geweekt in 2 eetlepels water voor 10 min)
  • 75 gram fijngehakte zontomaatjes
  • 75 gram fijngehakte zwarte olijven

Mocht je geen glutenallergie hebben dan is het uiteraard ook mogelijk om de glutenvrij meelsoorten te vervangen voor normale bloem en havermout. Ook makkelijker verkrijgbaar in de supermarkt! 

Meng eerst alle droge ingrediënten in een bowl.

Meng daarna alle natte ingrediënten apart in een andere bowl en voeg daarna pas samen met de droge ingrediënten. Mix met een eetlepel tot een plakkerig deeg ontstaat.

Het deeg blijft vrij plakkerig maar dit is niet erg, daardoor worden ze later ook niet droog. Roer als laatste de olijven en zontomaatjes erdoor en maak met je handen kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak op 180 graden ongeveer 20-25min. Iedere oven is anders, maar als de scones licht bruin kleuren zijn ze goed. Net uit de oven zijn ze het lekkerst, heerlijk met (vegan) cream!

Foto’s gemaakt door Sam van Mr. Hungry Sam.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment