SportWorkout

De Burpee Mile; wie doet er mee?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 maart 2017 9 Comments
Burpee Mile

Stadswild, een urban gym concept in Amsterdam, organiseert dit jaar voor de vijfde keer op rij de Burpee Mile. En dat is exact wat je denkt dat het is: je legt de afstand van een mijl (1,6km) af door burpees te doen. Je kunt het leuk vinden of vreselijk vinden, maar het is hoe dan ook een toffe uitdaging. Eentje die ik graag met jullie aan ga! Want ik wil dus samen met twee lezeressen de Burpee Mile afleggen. Gewoon voor de fun. Met zweet, tranen en een goede strategie. Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Waarom burpees? 

Burpees zijn de bomb. Zei ik dat nu echt? Ja, dat zei ik echt. Terwijl ik ze eigenlijk haat, maar ze zijn zo goed voor je. Ik zal je nog even kort uitleggen waarom:

 • De burpee is een full body workout. Met slechts je eigen lichaamsgewicht kun je je hele lichaam trainen; benen, armen, buik, borst en rugspieren worden allemaal mee genomen.
 • Burpees geven je uithoudingsvermogen een boost. In korte tijd zet je heel je lichaam aan het werk en gaat je hartslag flink omhoog. Een burpee is een typisch anaerobic oefening; kort en onder hoge intensiteit waarmee je spier uithoudingsvermogen trant, maar ook het uithoudingsvermogen van je hart en longen traint.
 • Hoge calorieverbranding. Burpees zijn een typische HIIT oefening (high intensity interval training), door de korte maar hevige intensiteit werk je naast je uithoudingsvermogen en kracht ook aan de vetverbranding. We like!

Lees ook: Burpees sneller doen

De Burpee Mile, Kop van Java Amsterdam

Op 1 juli organiseert Stadswild voor de vijfde keer op rij de Burpee Mile. De afstand is exact 1609 die je al burpee’end moet afleggen. Dit mag je alleen, in tweetallen of in drietallen doen. Mij lijkt het tof om dit samen met twee lezeressen te doen en daarom geef ik twee kaartjes voor de Burpee Mile weg!

Wie, wat, waar?

 • Wanneer: 1 juli
 • Hoe laat: 10.00 tot 13.00
 • Waar: Kop van Java, Amsterdam
 • Wat krijg je? Een startbewijs ter waarde van €39,95 waarmee we samen de Burpee Mile gaan doen. Je ontvangt een t-shirt en een maaltijd.

Burpee Mile

Burpee Mile

Hoe bereid je je voor op de Burpee Mile

Ik kan me voorstellen dat je denkt, hoe dan? Stadswild geeft vijf tips hoe jij je goed kunt voorbereiden op deze leuke uitdaging.

 1. Oefen met core oefeningen en plyometische oefeningen. Een burpee vraagt veel van je lichaam qua kracht en explosiviteit. Een sterke core helpt om de burpees beter uit te voeren. Naast te oefenen op de burpee zelf, is het ook goed om te oefenen op sprongkracht door bijvoorbeeld box jumps. Je verplaatst je bij de burpee mile door burpee broad jumps te doen. Dat houdt in: een burpee gecombineerd met een grote sprong naar voren. Hoe meer kracht en hoe beter je conditie, hoe verder je kunt springen.
 2. Voeg krachttraining toe aan je workout schema. Squats, bench presses, deadlifts, pull-ups, kettlebell swings zijn oefeningen die je lichaam in zijn algeheel sterker maken. De resultaten van het goed uitvoeren van deze oefeningen zorgen er voor dat je beter wordt in burpees en deze makkelijker kunt uitvoeren. Voel ik daar een CrossFit lesje aan komen?
 3. Draag kniebeschermers en handschoentjes. De Burpee Mile is niet voor mietjes, je laat je iedere keer op een harde betonnen ondergrond vallen. Wat extra bescherming kan geen kwaad en je knieën en handen zullen je dankbaar zijn.
 4. Help elkaar. De burpee mile kun je alleen doen, maar ook samen. En samen is altijd leuker toch? Je sleept elkaar er doorheen, kunt tips en aanwijzingen geven, het stokje overdragen als je moe bent en ervoor zorgen dat iedereen genoeg gehydrateerd blijft.
 5. Eet een goed ontbijt. En dan bedoel ik niet een half uur voordat je moet beginnen maar ruim twee uur van te voren. Maak een stevig ontbijt zodat je genoeg energie hebt voor deze pittige workout.

Ga jij de uitdaging met mij aan?  

Ben je enthousiast geworden en ga je graag met mij de uitdaging aan om de Burpee Mile te doen? Laat dan in de comments een korte reactie achter waarom het je een toffe uitdaging lijkt en wie weet sta jij met mij op 1 juli te shinen in Amsterdam.

Let op: graag alleen reageren als je ook echt op 1 juli kan. Ik zou het jammer en zonde vinden als blijkt dat ik op 1 juli ineens alleen aan de start sta :)

Burpee Mile

Burpee Mile

Burpee Mile

Burpee Mile

Foto’s via Stadswild, editie 2016

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Avatar
Manon 23 maart 2017 at 18:46

Hier.moet.ik.aan.meedoen!! Ik ben echt gek op burpees! Ik word in mij sportschool zelf de burpee koningin genoemd ;) De Burpee Mile lijkt me een super toffe uitdaging!

Reply
Avatar
Daphne Machielse 23 maart 2017 at 10:04

Ik heb zeker zin om met je deze uitdaging aan te gaan. Ik ben zelf Personal trainer, groepslessen instructeur, bootcamp trainer en Lifestyle coach. En ik wil mensen helpen naar een fit en gezond leven. Natuurlijk moet ik er zelf ook wat voor doen. Ik train nu ongeveer 10 jaar intensief en vanaf het eerste moment zitten burpees wel in me trainingen.

Reply
Avatar
Amber 23 maart 2017 at 09:42

Mijn eerste reactie: wat onmogelijk! Maar ergens lijkt het me wel een mooie uitdaging, ik hou namelijk wel van doelen die op het eerste gezicht onhaalbaar kijken. Ik heb niet voor niets al een keer 100km in 1 dag geroeid ;) Dus mocht je nog iemand zoeken voor je team :)

Reply
Avatar
Lizette 23 maart 2017 at 09:09

Ja! 🙈 Ik geef me op. Waarom? Omdat ik op een of andere rare manier talent heb voor burpees (kan dit?) en mijn trainer, die ieder jaar mee doet aan de burpee mile, me al een twee jaar probeer over te halen, maar ik de challenge tot nu toe nog niet aan durfde. Maar samen staan we sterk, toch? Dan heb ik geen excuus meer, haha! En het is gelijk een goede gelegenheid om geld in te zamelen voor een goed doel, nu met Trump in the White House en we een all girls team zijn (?) voor She Decides bijvoorbeeld. Aaah, spannend!!

Reply
Avatar
Henrike 23 maart 2017 at 08:46

haha super cool, of toch niet ;) …..lijkt me een geweldige uitdaging. Doe zelf 4 a 5 keer per week aan CrossFit / krachttraining… dus burpees zijn me zeker niet onbekend…haha. Lijkt me een top uitdaging en meeste van mijn vrienden krijg ik niet zo gek ;) dus zou super zijn om dit met jou te kunnen doen.

Reply
Avatar
Gea 23 maart 2017 at 08:27

Omdat t zo ontzettend gaaf is! Geef zelf 3x in de week sportles (bosu, b-kick, bodypump) en ren 2x in de week. Lijkt me een geweldige uitdaging dit een keer te doen. :)

Reply
Avatar
Mariska 23 maart 2017 at 08:10

Wat geniaal!! Ik had hier nog nooit van gehoord. Het lijkt me verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ook een geweldige uitdaging; ik doe graag met je mee!

Reply
Avatar
Nicoline Smit 23 maart 2017 at 08:06

Wat een uitdaging, maar wel eentje die stiekem mij aantrekt, ondanks dat het vast heel erg afzien word. Ik zou deze uitdaging wel met jou willen doen zodat we samen die mile burpee-end afkrijgen.

Reply
Avatar
Ruurdje 23 maart 2017 at 07:47

Waarom?!? Ik weet dat het een goede oefening is, maar dit..

Reply

Leave a Comment