SportWorkout

Buiten sporten is gezond!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 april 2018 2 Comments
Buiten sporten is gezond

Zodra de temperaturen buiten omhoog schieten, heb ik zelf ook zin om meer buiten te zijn. Ik kies dan ook regelmatig voor een workout in het park in plaats van een workout in de crossfit box. Veel workouts die je in de sportschool of crossfit box doet, kun je namelijk ook buiten doen. Binnenkort zal ik er wat delen! Maar vandaag ga ik eerst in op de voordelen van buiten sporten, want buiten sporten is gezond.

Het is goed voor je humeur

Onderzoek van Glasgow University onder 2000 mensen toonde aan dat mensen die buiten sporten 50% vrolijker zijn dan mensen die in de sporstschool trainen. Buiten sporten vermindert depressie, boosheid en verwardheid. Sowieso zorgt buiten sporten ervoor dat je meer vitamine D tot je neemt wat zorgt voor meer energie en minder lusteloosheid.

Het is goedkoop

Dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Maar buiten sporten is goedkoop! Waar je aan een sportschool al snel een paar tientjes tot honderd euro kwijt bent, heb je voor buiten sporten geen abonnement nodig. Een setje sportkleding is voldoende. Steeds meer parken zetten ook fitness apparatuur neer zodat je bijvoorbeeld pull-ups, dips en zelfs wat krachttraining met gewichten kunt doen.

Je kunt gaan wanneer je wilt

Nog een voordeel van buiten sporten; je zit niet vast aan opening- en sluittijden of lestijden. Je kunt gaan wanneer je wilt, het park is altijd open. Ik sport bijvoorbeeld altijd buiten op feestdagen, maar ook regelmatig op zondag (onze crossfit box is op zondag niet de hele dag geopend). Ideaal, want zo kun je toch lekker door trainen.

Het verbetert je concentratievermogen

Verschillende andere onderzoeken laten ook zien dat je concentratievermogen groter wordt wanneer je buiten sport. Je mentale gezondheid gaat met sprongen vooruit. Waarschijnlijk komt dit door de verbondenheid met natuurlijk. Sporten in een natuurlijke omgeving zoals een park, bos of duinen brengt ook meer voordelen met zich mee dan een binnenstad of een plein.

Er zijn een stuk minder bacteriën

Ik ben niet zo vies van een beetje zweet, maar toegegeven, die sportscholen en crossfit boxen zijn echt niet altijd even fris. Buiten heb je daar geen last van, plus buitenlucht is natuurlijk sowieso een stuk frisser dan die benauwde lucht binnen. Maak je buiten gebruik van apparaten? Was dan bij thuiskomst direct je handen, eigenlijk sowieso wel fris om even te doen. Kun je gelijk je gezicht nat spetteren om af te koelen!

Zijn jullie fan van buiten trainingen? Zo ja, wat doe je graag?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Eline 16 april 2018 at 11:04

Ik werk persoonlijk graag met barbells ed dus binnen trainen is voor mij op praktisch vlak wel fijner, maar niets kan op tegen het gevoel van een rondje hardlopen in de frisse lucht!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 16 april 2018 at 21:06

Snap ik! Ik train zelf ook graag met barbells, maar op zondag naar het park en dan lekker “buiten spelen” zoals ik het noem is ook heel fijn!

Reply

Leave a Comment