DinerReceptenSalade

Buddha bowl met kip en zoete aardappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 augustus 2017 2 Comments
Buddha bowl met kip

De trend van zogenaamde buddha bowls is al even gaande. Een hele tijd geleden kreeg ik zelfs een vraag van een lezeres of ik niet eens een recept wilde delen. Ik had zelf nog nooit een buddha bowl gemaakt of zelfs maar gegeten en snapte de trend niet zo. Tot ik een aantal weken geleden op een event toch wel een hele lekkere buddha bowl at. Tijd dus om het toch een keer zelf te maken. Ik zie een buddha bowl als niet veel meer dan een uit elkaar getrokken salade. Er zitten granen in, veel groenten, toppings en een lekkere dressing. Je kunt alles bij elkaar gooien wat je lekker vindt en ik vind een buddha bowl dan ook ideaal als je nog wat restjes groenten over hebt bijvoorbeeld. Ik maakte een buddha bowl met kip en zoete aardappel en vind het stiekem toch wel een feestje om te eten. Zodra de foto was gemaakt, schepte ik echter wel alles door elkaar want dat vind ik nog lekkerder om te eten!

Schrik overigens niet van de hoeveelheid ingrediënten. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk wel in huis en je kunt een buddha bowl dus ook heel goed met restjes maken.

Buddha bowl met kip en zoete aardappel

3 personen

Voor de kip

  • 300 gram kipfilet
  • 10 gram gember
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml groentenbouillon

Voor de zoete aardappel

  • 300 gram zoete aardappel
  • 150 gram kikkererwten
  • snuf chili
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie

Voor de dressing

  • 100 ml kokomelk
  • 50 gram pindakaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl gemberpoeder
  • snuf chili

En verder

  • 150 gram zwarte (rode) rijst
  • 150 gram sojabonen (vers)
  • 100 gram geraspte wortel
  • 3 handjes spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng twee pannetjes water aan de kook, eentje voor de zoete aardappel en eentje voor de rijst. Mocht je een stoompan hebben, gebruik deze dan voor de zoete aardappel dan blijft de smaak beter behouden. Kook of stoom de zoete aardappel 5 minuten en kook de rijst zo’n 15 minuten tot deze zacht is.

Schep in een ovenschaal de kikkererwten alvast om met de kruiden en olijfolie. Voeg de zoete aardappel toe als deze gestoomd of gekookt is en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Breng in een pannetje 500 ml groentebouillon, de gember en knoflook aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook deze 10 minuten. Als de kooktijd om is, check even of de kip gaar is. Dit is afhankelijk van hoe dit de kipfilet is. Pluk hem daarna uit elkaar met twee vorken.

Maak een dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te roeren.

Pak nu een diep bord en maak daarin van de rijst, groenten en de kip diverse hoopjes. Schenk de dressing over de kip. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 684 calorieën
46,3 gram eiwit – 75,7 gram koolhydraten – 19,6 gram vet

Buddha bowl met kip

image_print

2 Comments

Esther 28 augustus 2017 at 17:56

Dit staat hier vanavond op het menu! Ben benieuwd :-)

Reply
Maud 20 augustus 2017 at 07:49

Gisteren gemaakt, super lekker!!

Reply

Leave a Comment