DinerEatReceptenVlees

Bruine bonen stoofpotje

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 december 2014 5 Comments
Bruine bonen recept

Zodra het wat kouder wordt, komen er bij ons bruine bonen op tafel. Ik vind het een heerlijk, winters gerecht en je kunt goed variëren met kruiden. Op dit moment heb ik twee favorieten, waarvan onderstaande er één is. Door het gerecht lekker lang te laten sudderen, trekken de smaken van de kruiden goed in.

Voor 4 personen:

  • 400 gram gehakt
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el oregano
  • 1 el rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik bruine bonen
  • 250 ml crème fraîche of magere kwark
  • Handje peterselie

Rul het gehakt gaar en giet eventueel overtollig vet af. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak glazig. Voeg vervolgens de kruiden en het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.

Spoel de bruine bonen af onder koud water en meng deze samen met de tomatenblokjes door het gehaktmengsel. Laat nu ongeveer 45 minuten sudderen voor de perfecte smaak! Indien je minder tijd (of geduld) hebt, dan kun je het ook al na 15 minuten opdienen. Doe ik ook wel eens, maar iets langer laten sudderen is echt een aanrader.

Meng de crème fraîche en peterselie door elkaar en schep een eetlepel op de bruine bonen. Crème fraîche is een dikke room en bestaat onder andere uit melkvet en daardoor niet geheel verantwoord. Indien je verantwoord wilt eten kies je dus voor magere kwark of laat het sausje in zijn geheel weg. Het sausje zorgt er echter wel voor dat het gerecht wat frisser wordt!

Eet smakelijk!

Bruine bonen recept

5 Comments

37 Stoofpotrecepten Voor De Koude Winterse Dagen 9 december 2016 at 07:00

[…] Voor het volledige recept klik je hier. […]

Reply
Lekker Lokaal Weekmenu 47 - Diana van Ewijk 16 november 2015 at 08:48

[…] 3. Bruine Bonenstoof […]

Reply
Meriam 1 juni 2015 at 15:27

ik heb het gemaakt met champignons erin :-))
ben benieuwd :-))

Reply
Eline 10 december 2014 at 16:25

Klinkt lekker!

Reply
Jildou 10 december 2014 at 11:00

Wauw, dit is weer eens een heel ander versie van bruine bonen. Klinkt eigenlijk best wel lekker. GA ik een keer proberen :)

Reply

Leave a Comment