ReceptenSoep

Broccolisoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 juni 2016 2 Comments
broccolisoep

Ook in de zomer eet ik soms soep, bijvoorbeeld als het weer wat minder is en ik zin heb in een lichte maaltijd. Ik kies dan vaak voor lichte groenten in combinatie met wat stukjes brood. Heerlijk! Deze broccolisoep is heerlijk romig en licht van smaak en wordt extra fris door te garneren met tomaat. Serveer hem wel met een lekker brood en wat roomboter, anders is de maaltijd wel heel erg klein.

Voor 4 kommen:

  • 1 broccoli (500 gram)
  • 1 courgette (300 gram)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 laurierblad
  • 100 ml kookroom
  • 2 tomaten
  • verse peterselie

Snipper de ui fijn en snijd ook de knoflook fijn. Fruit deze in een eetlepel olijfolie tot deze glazig gaat zien. Snijd de broccoli in zijn geheel in kleine stukjes, dus ook de stronk, maar verwijder wel de blaadjes die mogelijk nog aan de stronk zitten. Snijd ook de courgette in grove stukken en voeg deze samen toe aan de ui en knoflook. Bak even kort aan en blus dan af met de groentebouillon, voeg de kruiden toe en laat een half uurtje koken.

Pureer met een staafmixer, voeg de kookroom toe en pureer verder tot een gladde massa. Indien je de soep te dik vindt, voeg je nog wat extra water toe.

Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de verse peterselie fijn. Schenk de kommen vol, schep de tomaat en peterselie erop en server met vers brood en wat roomboter. Eet smakelijk!

broccolisoep

image_print

2 Comments

Joanie 17 juni 2016 at 14:24

Deze soep ga ik vanavond maken, lijkt me erg lekker! Enig idee van de voedingswaarden?

Reply
Jessica 17 juni 2016 at 20:54

Hee das vreemd. Die had ik wel toegevoegd, maar zijn weggevallen… 142 cal per kom. 8.1 gr eiwit, 9.9 gr koolhydraten, 6.4 gr vet.

Eet smakelijk!

Reply

Leave a Comment