EatOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Boekweitpap met ananas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 april 2016 2 Comments
Boekweitpap

Nu de temperaturen buiten weer wat lekkerder worden, heb ik ook niet direct meer zin in warme pap. Omdat ik overnight oats stiekem niet zo heel bijzonder vind, probeer ik ook regelmatig iets anders. Ik houd van een stevig ontbijtje met een lekkere crunch, het moet me voldoende energie voor de ochtend geven. Al vaker had ik boekweitpap gemaakt, maar dan gekookt. Nu heb ik het klaar gemaakt op de overnight oats manier en er een tropisch tintje aan toegevoegd. Een groot succes!

Voor één persoon:

  • 50 gram boekweitkorrels
  • 100 ml sinaasappelsap (ik houd sap van 1 sinaasappel aan)
  • 10 gram kokosrasp (1 eetlepel)
  • 100 gram verse ananas

Doe voordat je naar bed gaat de boekweitkorrels in een kommetje met water.

De volgende ochtend giet je de boekweitkorrels af en doe je deze samen met de sinaasappelsap en kokos in de blender. Maal tot een grove pap.

Snijd de ananas in kleine blokjes en doe in een kommetje. Giet de pap erop en top af met bijvoorbeeld wat noten, lijnzaad en wat extra kokos.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde (zonder topping): 349 calorieΓ«n
5,8 gram eiwit – 60,4 gram koolhydraten – 7,8 gram vet

Boekweitpap

image_print

2 Comments

Gebakken havermout - Eat.Run.Love. 21 mei 2016 at 07:00

[…] vind je deze ontbijtjes ook lekker: – Boekweitpap met ananas – Haver ontbijt met dadels en noten – Chiapudding met granaatappel en […]

Reply
Bianca 18 april 2016 at 13:10

Simpel zeg maar lijkt me lekker.

Reply

Leave a Comment