DinerGranenReceptenVlees

Boekweit risotto met bleekselderij en kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 oktober 2015 2 Comments
boekweit risotto recept

Als je net als ik heel erg van risotto houdt dan is boekweit een goede en gezonde vervanger. Ik maakte regelmatig al dit recept met risotto, maar nu dus met boekweit. De kerrie, bleekselderij en parmezaanse kaas maken het tot een super smaakvol recept.

Voor 3 personen (of 2 grote eters):

  • 200 gr boekweitkorrels
  • 150 gr bleekselderij (ca 3 stengels)
  • 250 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tl kerrie
  • 500 ml bouillon
  • versgemalen peper

Zet een klein pannetje water op en breng aan de kook. Snijd de bleekselderij in kleine reepjes en kook 3 minuten.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur aan. Voeg daarna een kleingesneden ui, de kerriepoeder en flink wat versgemalen peper toe. Voeg de boekweitkorrels en bleekselderij toe en roer kort door.

Nu gaan we de risotto maken; giet de helft van de bouillon op het mengsel en laat rustig koken tot al het vocht is opgenomen. Giet nu de andere helft erop en laat weer rustig koken. Proef nu een paar korrels boekweit, als ze zacht zijn dan zijn ze goed. Anders voeg je nog een klein beetje water toe.

Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer door de boekweit risotto. Laat nog heel even staan zodat de kaas smelt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 411 calorieΓ«n
22 gr eiwitten – 55 gr koolhydraten – 3 gr vet

boekweit risotto recept

image_print

2 Comments

Risotto met venkel en citroen - Eat.Run.Love. 14 september 2016 at 23:00

[…] ook: – Bietenrisotto – Boekweit risotto met bleekselderij en kip – Parelgort met […]

Reply
Seizoensgroenten en fruit || November - Eat.Run.Love. 28 november 2015 at 18:08

[…] Boekweitrisotto met bleekselderij en kip […]

Reply

Leave a Comment