OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Boekweit granola met rauwe cacao

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 mei 2015 2 Comments
Boekweit granola met rauwe cacao

Deze granola met boekweit is weer eens wat anders dan standaard granola van havermout en havervlokken. Ik maak altijd graag deze granola met cranberries of deze met citroen en gember, maar het werd tijd voor iets nieuws. Op Instagram plaatste iemand chocolade granola en dat bracht me op het idee om deze te maken! Een keer zonder banaan, maar met kokosolie om het knapperig te maken. Ik kan je vertellen, ik ga deze nog heel vaak maken!

Voor een ovenschaal:

  • 100 gram spelt- of havervlokken
  • 100 boekweitkorrels (ongekookt)
  • 100 gram rauwe amandelen
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el kokosrasp
  • 3 el kokosolie
  • 3 el speltstroop (of honing)
  • 3 el rauwe cacao
  • 1/2 tl vanillepoeder

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Hak de amandelen grof met een mes of in een keukenmachine. Meng samen met de vlokken, boekweitkorrels, lijnzaad en kokosrasp in een ovenschaal.

Smelt de kokosolie samen met de speltstroop, rauwe cacao en vanillepoeder in een klein pannetje en roer goed door. Voeg dit toe aan het notenmengsel en hussel goed door zodat alles bedekt is.

Zet in de oven voor 45 minuten. Wanneer het klaar is, laat het goed afkoelen. Doe het met een lepel in een (weck)pot waardoor het in stukjes uit elkaar valt.

Super lekker met Griekse yoghurt en rode vruchten!

Boekweit granola met rauwe cacao

Boekweit granola met rauwe cacao

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Sport en eetdagboek #14 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:46

[…] Ik ontbijt met een muffin¬†van LoveMe Cakes, vorige week kreeg ik er een aantal bezorgd om te proberen en het is het perfecte ontbijtje zonder toegevoegde suikers, gluten en zuivel. Daarbij eet ik twee eetlepels Griekse Yoghurt en een nectarine. Op kantoor drink ik een sapje van watermeloen, komkommer en peer. Om 12.00 ga ik de deur uit naar een zakelijke afspraak en daar eet ik twee biologische volkoren boterhammen met geitenkaas en gegrilde groenten. ’s Middags op kantoor nog twee handjes cashewnoten en een vroeg diner omdat ik ga trainen. Om half 6 eet ik Griekse gehaktballetjes met zilvervliesrijst, courgette en komkommer. Om 19.00 doe ik een “Workout of the week”, een pittige kracht / circuittraining, de oefeningen die we moesten doen staan op de foto! Aansluitend doe ik nog een lesje yoga, ben al een tijd niet geweest en vind het heerlijk! Thuis gekomen eet ik nog een bakje Griekse yoghurt met een eetlepel honing en een paar eetlepels boekweitgranola. […]

Reply
Sport en eetdagboek #16 - Eat.Run.Love. 3 augustus 2015 at 07:02

[…] nog circuittraining bij Bodytime met een ander vriendinnetje. Ik eet een bakje volle yoghurt met boekweit granola en verse aardbeitjes. Omdat ik de laatste dagen weinig heb geslapen en ontzettend moe ben, duik ik […]

Reply

Leave a Comment