Lifestyle

Supergranen & -zaden

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 november 2014 3 Comments
super granen zaden

Onlangs heb ik het boek Supergranen & zaden mogen toevoegen aan mijn kookboekencollectie; een mooi, dik boek waarin zogenaamde superfoods de hoofdrol spelen. Het boek start met een uitleg over diverse soorten granen die gluten bevatten, glutenvrije granen, zaden en andere gezonde ingrediënten zoals kokosolie en amandelmeel.

Daarna volgen 60 recepten waarin diverse granen & zaden zijn verwerkt. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in ontbijt, soep, salades & snacks, hoofdgerechten en desserts & andere zoetigheden. Er staan een aantal voor de hand liggende recepten in zoals boekweitpannenkoekjes, smoothie met spinazie en hennep, pompoensoep, quinoa salade en hummus. Maar het boek bevat vooral verrassende recepten met granen en zaden die je minder snel gebruikt of waarvan je niet zo goed weet wat je er mee moet doen. Zo at ik tijdens mijn detox een detoxsoepje met o.a. courgette, spinazie en munt.

supergranen en zaden

supergranen en zaden

De recepten zijn overzichtelijk opgebouwd en bevatten veel ingrediënten die je vaak in huis hebt of makkelijk in de supermarkt kunt halen. Voor de meer bijzondere granen & zaden zul je wel naar een natuurwinkel moeten. Wat ik vaak doe is één keer in de zoveel tijd naar een natuurlijk winkel gaan en dan groot inslaan.  Ik wil wel één kanttekening plaatsen over het hoofdstuk desserts & zoetigheden; hier worden heel veel ingrediënten gebruikt die ik zelf nooit zo snel zou gebruiken of niet eens ken. Denk aan ingrediënten als xanthaangom, mesquitemeel, xylitol en sorgummeel. Met een beetje creatief nadenken en zoeken kun je dit soort ingrediënten ook wel vervangen door andere ingrediënten, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dit hoofdstuk niet echt toegankelijk. Gelukkig maken de rest van de hoofdstukken en recepten het goed!

Supergranen & zaden is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar voor € 19,95.

supergranen en zaden

supergranen en zaden

supergranen en zaden

supergranen en zaden

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

10x minder bekende granen - Eat.Run.Love. 27 november 2014 at 23:05

[…] -, quinoa en boekweit. Maar er zijn ook ontzettend veel granen die (nog) onbekend zijn. In het boek “Supergranen & zaden” wordt aandacht gegeven aan diverse glutenhoudende en glutenvrije granen en het leek me leuk er een […]

Reply
Avatar
Fleur 19 november 2014 at 18:11

Nice website!!
Bijna gekocht vandaag dit boek maar was al over mn shop budget ;)
Mijn shoptips:
mesquitemeel kun je bij de Tuinen kopen en bij Vitaminstore en sorgummeel en xanthaangom bestellen bij glutenvrijemarkt.com
Sommige grote Ekoplazas en Marqt hebben ook xanthaangom trouwens, wel superspul om kruimelig glutenvrij brood of cake te voorkomen, maar je kunt t ook wel vervangen door agar agar poeder of gelatine. Niet bij koekjes daar worden ze beetje zacht van ;)
Oh ja en sorgum lijkt heel erg op gierst dus als je dat fijnmaalt kun je dat ook gebruiken
Groetjes Fleur

Reply
Avatar
Eline 19 november 2014 at 09:50

Lijkt me een interessant boek!

Reply

Leave a Comment